Sanofi Aventis Europe, care detine indirect 74,91% din Zentiva Romania (SCD) lanseaza o oferta publica de preluare, prin care vrea sa cumpere celelalte 25,09% din actiuni pe care nu le detine, pentru suma totala de 73,23 milioane lei.
Astfel, Sanofi Aventis vrea sa cumpere cele 104,62 milioane de actiuni Zentiva Romania pe care nu le detine la un pret de 0,70 lei/unitate.
Oferta a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si se va desfasura in perioada 12 august - 22 septembrie, urmand a fi intermediata de divizia de brokeraj a BRD SocGen, relateaza NewsIn.

Actionarul majoritar al Zentiva Romania a mentionat ca, daca dupa incheierea ofertei va ajunge sa detina peste 95% din capitalul companiei, va cere retragerea celorlalti eventuali actionari minoritari, urmand ca societatea sa fie delistata de la cota Bursei.

Compania farmaceutica Zentiva Romania si-a majorat usor profitul in primele trei luni din 2009, cu 7%, la 6,13 milioane lei (1,44 milioane euro), comparativ cu rezultatul consemnat in perioada similara din 2008, in contextul in care afacerile au sporit cu o treime.

Astfel, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 51,47 milioane lei (12,06 milioane euro) dupa primele trei luni din 2009, dupa ce in intervalul echivalent din 2008 se cifrau la 38,91 milioane lei.

Compania farmaceutica se asteapta ca profitul brut obtinut anul acesta sa scada cu o treime, la 20,6 milioane lei, fata de cel de anul trecut, asteptand totodata ca afacerile sale sa urce cu 3,2%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.

Zentiva Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii au inceput sa fie tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul SCD. Ulterior, societatea a fost preluata de compania ceha Zentiva, al patrulea producator de medicamente generice din Europa, dupa care grupul francez Sanofi-Aventis a cumparat Zentiva.

In prezent Sanofi Aventis controleaza Zentiva prin intermediul Venoma Holdings, care detine 50,98% si Zentiva NV Amsterdam, care are o participatie de 23,93%.

Zentiva: Profit in crestere cu 7%, la afaceri de 12 mil. euro in T1

Zentiva Romania are o valoare de piata de 281,44 milioane lei (66,85 milioane euro), la cotatia de 0,675 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de joi. Actiunile Zentiva Romania sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SCD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri