Broker Cluj (BRK) raporteaza pierderi de 1,75 milioane lei (414.000 euro) in primele sase luni din acest an, dar reuseste sa faca un profit de aproape 550.000 lei in trimestrul al doilea, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei.
Broker Cluj obtinuse in primul semestru din 2008 un profit net de 2,62 milioane lei, in timp ce societatea de brokeraj incheiase primul trimestru din 2009 cu pierderi de circa 2,3 milioane lei, fiind puternic afectata de suspendarea activitatii.

Activele nete ale Broker Cluj au ajuns la 74,14 milioane lei, la sfarsitul lunii iunie, in usoara crestere fata de nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2008, de 71,27 milioane lei.

Pe de alta parte, veniturile Broker au scazut dramatic in intervalul ianuarie - iunie 2009, la 3,43 milioane lei (810.000 euro), comparativ cu incasarile din aceeasi perioada din 2008, in vreme ce cheltuielile totale s-au comprimat cu 47%, pana la nivelul de 5,18 milioane lei (1,22 milioane euro).

Compania raportase in primele sase luni din 2008 incasari de 12,68 milioane lei si costuri de 9,75 milioane lei.

De la inceputul anului, Broker Cluj s-a confruntat cu o serie de probleme, declansate de o frauda descoperita la o sucursala din Deva. Dupa efectuarea unor controale detaliate la mai multe sedii ale Broker Cluj, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat drastic la mijlocul lunii trecute conducerea Broker Cluj, lui Petru Prunea si Adrian Ceuca (sefii Broker de la acea vreme) fiindu-le interzisa desfasurarea de activitati pe piata de capital pentru cinci, respectiv trei ani, in timp ce casa de brokeraj va plati o amenda de 724.000 lei.

Masurile de sanctionare au venit in urma controlului de fond pe care l-au efectuat comisarii CNVM la casa de brokeraj. Potrivit ordonantelor, la firma de brokeraj s-au descoperit mai multe nereguli, printre care si nerespectarea unei decizii cu privire la interzicerea desfasurarii temporare a activitatilor la sucursalele Alba Iulia, Arad, Bistrita, Botosani, Bucuresti, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu si Timisoara.

Titlurile Broker Cluj sunt listate la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Compania are o valoare de piata de 68,03 milioane lei (16,12 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,2350 lei, stabilita in sedinta bursiera de miercuri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri