Compania hoteliera Bucuresti Turism (BUTU) a afisat pierderi de 26,25 milioane lei (6,2 milioane euro), in primele sase luni din 2009, de 3,45 ori mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce cheltuielile sale totale au urcat de peste doua ori.
In prima jumatate a anului trecut, Bucuresti Turism inregistrase pierderi de 7,6 milioane lei. Compania a atras venituri totale de 51,4 milioane lei (12,1 milioane euro), in intervalul ianuarie-iunie 2009, fiind cu 84% mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, de 27,9 milioane lei, conform NewsIn.

In schimb, cheltuielile companiei au avansat intr-un ritm mult mai accelerat, la 77,6 milioane lei (18,3 milioane euro), depasind de 2,2 ori nivelul din aceeasi perioada a anului precedent, de 35,5 milioane lei.

Bucuresti Turism are in prezent un capital social de 35,9 milioane lei, divizat in 14,36 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Bea Hotels Eastern Europe BV, care detine 76,83% din titlurile societatii. SIF Transilvania are o participatie de 11,29%.

Titlurile Bucuresti Turism se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea XMBS, sub simbolul BUTU.

Valoarea de piata a companiei este de 97,64 milioane lei (23,12 milioane euro), conform ultimei cotatii de 6,80 lei, stabilita in sedinta din 14 august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri