Un grup de actionari ai Rompetrol Rafinare (RRC), care detin 5% din capitalul companiei petroliere, a cerut alegerea unui nou consiliu de administratie prin metoda votului cumulativ, pentru o mai buna reprezentare a actionarilor minoritari, potrivit unei adrese transmise de BVB si CNVM.
Investitorii sustin in comunicatul transmis institutiilor pietei de capital ca aceasta solicitare este determinata de "suspiciunile existente cu privire la relatiile dintre societate si grupul actionarului majoritar, derulate pe parcursul ultimelor exercitiilor financiare, culminand cu majorarile de capital aporbate in ultima AGEA".

De asemenea, grupul de actionari care detin 5% din Rompetrol Rafinare a solicitat auditorului societatii intocmirea unui raport de audit referitor la toate actele juridice dintre societate si administratorii, angajatii, actionarii care detin controlul, precum si cu persoanele implicate cu acestia, incheiate intre 1 ianuarie 2007 si 1 septembrie 2009, scrie NewsIn.

Astfel, concluziile care vor rezulta din acest raport vor fi discutate in urmatoarea adunare generala.

In ultima perioada, actiunile Rompetrol Rafinare sunt printre cele mai cautate din piata, dupa ce CNVM a cerut grupului petrolier sa lanseze o
oferta publica de preluare si sa dezvaluie, totodata, pretul la care KazMunaiGaz a cumparat compania, pret care ar putea fi luat in calcul de catre un evaluator independent pentru a stabili suma pe care este obligat sa o ofere Rompetrol Group actionarilor minoritari de la Rompetrol Rafinare.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amanat pana in 9 octombrie termenul pana la care The Rompetrol Group poate depune documentele necesare ofertelor de preluare in cazul Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri