Broker Cluj (BRK), singura casa de brokeraj listata la Bursa de Valori Bucuresti, ar putea inregistra un profit de 7-10 milioane lei in 2009, in conditiile in care piata de capital nu va fi afectata de fluctuatii negative majore, afirma Grigore Chis, directorul general al companiei, intr-un comunicat remis BVB.
“In ultima perioada ne-am intensificat activitatea pe piata si am decis sa vindem o parte dintre actiunile provizionate in 2008. In acest fel, am reusit sa anulam partial provizioanele constitutite in 2008 si sa obtinem un profit de peste 5,5 milioane lei la sfarsitul lunii septembrie”, a declarat Grigore Chis (foto).

In aprilie, casa de brokeraj se asteapta la un profit brut de 852.000 lei.

Provizioanele constituite de Broker Cluj erau de 66 milioane lei la finalul lui 2008, reprezentand diferenta dintre suma portofoliului de actiuni detinute si valoarea de la data achizitiei lor.

“Atingerea profitului de 7-10 milioane lei depinde si de valoare provizioanelor pentru 2009, dupa reevaluare fiind posibil sa mai anulam o parte dintre ele”, sustine directorul general al Broker Cluj.

Inaintea includerii provizioanelor in 2008, Broker a raportat un profit de 1,36 milioane lei, pentru ca apoi rezultatul financiar adjustat sa fie de o pierdere de 70 milioane lei.

La sfarsitul trimestrului al treilea, activele nete ale Broker au crescut cu 11,7%, fata de perioada similara din 2008, pana la 79,63 milioane de lei, in vreme ce lichiditatile totale au urcat cu 65%, pana la 19,04 milioane de lei lei.

Societatea are un capital social de 144,73 milioane lei, divizat in 289,47 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,50 lei.

Valoare companiei este de 72,07 milioane lei (16,8 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,249 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri