Senatorul PD-L Ovidiu Marian (foto), initiatorul proiectului de lege privind ridicarea pragului de detinere la SIF-uri la 5%, a declarat pentru Wall-Street ca a facut o solicitare catre Camera Deputatilor pentru a discuta acest aspect in regim de urgenta.
“Piata de capital este foarte sensibila la orice informatie, orice schimbare si stire legata de SIF-uri determina volatilitati, astfel incat este nevoie ca proiectul sa intre in vigoare cat mai repede”, a mai spus senatorul.

Mai mult, el sustine ca va face lobby in acest sens inclusiv pe langa presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

In mod normal, fara dezbaterea in regim de urgenta procedura s-ar putea finaliza in primavara anului viitor.

Tinand cont de faptul ca de la aprobarea Camerei Deputatilor presedintele are termen de 30 de zile pentru a promulga legea, Ovidiu Marian spera ca cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie acest proces sa se finalizeze.

Plenul Senatului a adoptat astazi un proiect de lege care modifica prevederile actuale privind piata de capital ridicand pragul de detinere a actiunilor la SIF-uri de la 1% la 5%, proiectul urmand sa intre in atentia Camerei Deputatilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri