Compania de foraj petrolier Dafora Medias (DAFR) anticipeaza pentru anul viitor o crestere medie a afacerilor cu 10-15% anul viitor, fata de nivelul asteptat pentru 2009, de aproximativ 200 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei.
Conducerea Dafora spune, insa, ca indeplinirea obiectivului depinde de cererea de servicii specifice, adaugand totodata ca estimeaza ca in urmatorii 2-3 ani compania va atinge din nou nivelul maxim inregistrat al cifrei de afaceri de la nivelul anului 2007, de peste 290 milioane lei.

In ceea ce priveste castigurile, Dafora spera ca anul viitor sa aiba o marja a profitului net similara celei din 2007, acest obiectiv depinzand insa de concurenta din domeniu, de politica din domeniul costurilor si de eficientizarea procesului de transformare a intrarilor in iesiri, concomitent cu executarea de servicii de calitate.

Pe de alta parte, compania nu va creste salariile, insa ar putea face noi angajari daca vor fi necesare pentru noile lucrari aparute.

"Pentru anul 2010, compania Dafora va continua derularea lucrarilor contractate in 2009, cu finalitate in 2010, precum si a celor contractate in perioada curenta. Concomitent, urmarim identificarea de noi oportunitati si potentiali clienti pentru serviciile de foraj si constructii in vederea acoperirii cu contracte a semestrului II al anului 2010", se arata in comunicatul transmis Bursei.

Totodata, Dafora nu intentioneaza sa realizeze investitii majore anul viitor, in conditiile in care anul acesta investitiile programate au fost de aproximativ 5 milioane lei.

"In acest moment, compania este dotata din punct de vedere tehnic cu instalatii si utilaje capabile sa genereze o cifra de afaceri cu mult mai mare decat cea previzionata pentru anul 2009. In aceste conditii, compania nu isi propune pentru anul viitor un volum semnificativ de investitii, ci probabil mentinerea investitiilor la nivelul anului 2009", spun reprezentantii companiei.

"Cu toate acestea, daca piata serviciilor prestate de Dafora, in special piata serviciilor de foraj, se va decomprima, compania are in vedere continuarea strategiei investitionale demarate in ultimii 3 ani, si anume aceea de a achizitiona la fiecare 1-2 ani cate o instalatie de foraj noua. In aceste conditii, in maximum 10 ani, compania ar urma sa fie dotata cu instalatii si utilaje moderne, care sa corespunda celor mai exigente cerinte ale pietei", se mai arata in comunicatul societatii.

Dafora Medias (DAFR) a obtinut in primele noua luni din acest an un profit net de 1,62 milioane lei (383.000 euro), in scadere de sase ori fata de castigul din aceeasi perioada din 2008 de 9,87 milioane lei.

Cifra de afaceri a Dafora a scazut la 116 milioane lei (27,4 milioane euro) in perioada ianuarie - septembrie 2009, de la 186,4 milioane lei in perioada echivalenta a anului trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri