Echipa Bursei de Valori Bucuresti poarta discutii cu 4 noi potentiali emitenti in vederea listarii pe piata, 2 dintre acestia activand in sectorul constructiilor, iar ceilalti doi avand afaceri in zona financiara.
"Purtam discutii cu 4 potentiali emitenti, 2 din sectorul constructiilor si 2 din zona financiara. Cred ca 2010 va fi anul cand se vor relua listarile pe bursa, insa initiativele afisate acum nu le vedem realizabile mai devreme de 6-7 luni", a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, ARB si Alpha Bank.

Farmache a mai spus ca pregatirea unei companii pentru listare reprezinta un efort pentru organizatie si necesita o organizare si conducere foarte buna.

"Pregatirea unei . In conditiile in care toate termenele ar fi comprimate cat mai mult posibil, un IPO (n.r. Initial Public Offer) s-ar putea realiza intr-un orizont de timp de 3-4 luni", a mai adaugat presedintele BVB.

Anul acesta, la Bursa de Valori Bucuresti a avut loc o singura listare - cea a fondului OTP Wise Ro, la inceputul lunii octombrie.

Al doilea IPO al anului a fost derulat tot de OTP Asset Management, cu fondul Green Energy. Oferta s-a incheiat cu succes iar listarea este estimata pentru inceputul anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri