Omul de afaceri Mircea Nicolae Musgociu, cunoscut in Targu-Mures pentru afaceri cu mase plastice, a cumparat 3,60 procente din actiunile Bursei de Valori Bucuresti, devenind astfel cel mai mare actionar, arata cele mai recente raportari ale operatorului de piata.
Acesta este prima persoana fizica care detine o participatie atat de ridicata, cele mai mari detineri fiind ale caselor de brokeraj si ale institutiilor financiare care tranzactioneaza pe piata de la Bucuresti.

Musgociu este actionarul majoritar al companiei Sedcom Librarii din Mures, dupa ce a cumparat de pe Rasdaq 82,4% din actiuni in 2005, pe care a platit 10 miliarde de lei vechi.

In prezent, omul de afaceri de 47 de ani detine 14.553 de actiuni, aproximativ 99%, la compania ce are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al cartilor, conform raportarilor de pe Registrul Comertului.

Site-ul Ministerului de Finante informeaza ca Sedcom avea 24 de salariati in 2008, afisand in acelasi an pierderi de 30.000 de lei si afaceri de 1,5 milioane de lei.

Omul de afaceri din Targu-Mures controleaza 100% din fabrica de incaltaminte Profitec, ce a derulat afaceri de 4,16 milioane de lei in 2008, avand pierderi de 13.402 lei, conform informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

Se pare ca Mircea Musgociu a dezvoltat si singurul proiect imobiliar de lux din Targu-Mures.

De asemenea, omul de afacere detinea in septembrie 2008 5,25% din fondul inchis de investitii STK Emergent (STK), conform raportarilor de pe site-ul Bursei.

Conform ultimelor informatii din piata, pretul unei actiuni BVB este in jurul valorii de 30 de lei pe actiune. La aceasta valoare, tranzactia in care este implicat Musgociu se apropie de 8,3 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro.

Sursa foto: Saptamanalul Muresean Punctul


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri