Oltchim (OLT) a anuntat finalizarea procedurii de achizitie de la OMV Petrom (SNP) a activelor petrochimiei din cadrul Arpechim Pitesti, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
La inceputul saptamanii, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata de Oltchim prin dobandirea controlului unic asupra activelor de petrochimie de la OMV Petrom.

“Documentele semnate astazi de Constantin Roibiu, director general al Oltchim, si Mariana Gheorghe, director general executiv Petrom, finalizeaza transferul tuturor activelor petrochimiei Arpechim (cladiri si instalatii) si a terenului aferent acestora. De asemenea, tot personalul care opereaza si exploateaza aceste active a fost transferat de la OMV Petrom la Oltchim”, se indica in comunicat.

Activele achizitionate se afla pe platforma industriala Arpechim, unde sunt situate si activele aferente activitatii de rafinare, care raman la Petrom.

“Tranzactia finalizata astazi va permite Oltchim sa inceapa imediat operatiunile de revizie a instalatiilor Arpechim in vederea repornirii acestora”, a declarat Constantin Roibu.

In acest an, Oltchim estimeaza ca va realiza afaceri de 674 milioane euro, cu un rezultat net pozitiv, ca urmare a repornirii petrochimiei care va avea loc in luna aprilie 2010, dupa ce cifra de afaceri a Oltchim au scazut cu 45% in 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri