Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a acordat grupului Rompetrol un ragaz de doua zile, pana vineri, pentru a depune un amendament la pretul din oferta de preluare a Rompetrol Rafinare (RRC), a declarat Bogdan Chetreanu (foto), comisar al CNVM.
"Am hotarat sa le extindem termenul deoarece am inteles ca este vorba de birocratia unei mari corporatii si, in acelasi timp, vorbim de sume foarte mari de bani", a explicat Chetreanu, citat de NewsIn.

CNVM a respins la sfarsitul lunii trecut oferta de preluare depusa de The Rompetrol Group in cazul Rompetrol Rafinare, intrucat a considerat ca pretul oferit de compania petroliera, de 0,0625 lei/actiune, este prea mic, iar un pret echitabil pentru actionarii minoritari trebuie sa fie mai mare de 0,0741 lei/actiune, valoare care ia in calcul activul net conform ultimelor situatii financiare auditate (31 decembrie 2008).

Pana la depunerea unui amendament la pretul de oferta, Comisia a decis sa mentina suspendate de la tranzactionare titlurile Rompetrol Rafinare.

Grupul petrolier controlat de KazMunaiGaz avea luni termen pentru depunerea amendamentului, dar a invocat faptul ca stabilirea unui nou pret de oferta necesita o decizie a consiliului de administratie, iar pana la intalnirea board-ului nu poate amenda pretul de oferta.

In schimb, Comisia a aprobat la finele lui ianuarie documentele ofertei obligatorii de preluare in cazul Rompetrol Well Services (PTR), pretul din oferta fiind de 0,43 lei. Oferta in cazul PTR se va derula in perioada 3 februarie - 23 februarie si va fi intermediata de BRD SocGen.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri