Activele fondurilor mutuale au crescut cu 5,66% la valoarea de 3,8 miliarde lei (0,93 mld. euro), fiind atrase subscrieri nete de 171 milioane lei (42 mil. euro) pana la finalul lunii februarie, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Numarul investitorilor in intreaga industrie de fonduri de investitii s-a majorat cu 2,1% in februarie, la 266.719.

La sfarsitul lui februarie, fondurile monetare detineau active de 2,11 milioane lei, cu 6,5% mai mari decat valoarea din ianuarie. Aceste organisme de plasament au atras subscrieri nete de 116,4 milioane lei.

Cele cinci fonduri de obligatiuni au inregistrat o crestere a activelor de 4,2%, pana la 781 milioane lei, in februarie, investitorii realizand subscrieri nete de 22,9 milioane lei.

Daca in ianuarie, fondurile diversificate obtineau cea mai mare crestere a activelor, in februarie, aceste organisme de plasament au inregistrat singura scadere din industrie.

Astfel, fondurile au pierdut 3% din active, ajungand la 313 milioane lei, din cauza rascumpararilor nete in valoare de 14,4 milioane lei.

Fondurile de actiuni au inregistrat o majorare a activelor de 8,7% a activelor la 224 milioane lei. Aceste fonduri au atras cea mai mica valoare de subscrieri nete, respectiv 9,4 milioane lei in februarie.

Activele fondurilor din categoria “Altele” au urcat cu 9,5%, cea mai ridicata crestere, la 433 milioane lei.

Pe de alta parte, fondurile inchise de investitii au inregistrat o crestere a activelor de 8,8% la 158 milioane lei. Investitorii au realizat subscrieri nete de 9 milioane lei in februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri