Firma de brokeraj Intercapital Invest a fost selectata dintr-o lista de 18 brokeri pentru a intermedia listarea Bursei de Valori Bucuresti, au decis ieri administratorii Bursei in sedinta de Consiliu.
“A fost stabilit un caiet de sarcini, niste criterii, iar in urma unei analize facute de executivul Bursei, Intercaital a fost selectat pentru a intermedia listarea. Practic, Consiliul BVB a tinut cont de aceasta analiza. Termenul de listare stabilit este de 45 de zile de la semnarea contractului cu intermediarul, deci undeva in luna iunie dupa estimarile noastre”, a declarat pentru Wall-Street Stere Farmache (foto), presedintele BVB.

El a mai spus ca dupa desemnarea intermediarului responsabil de listare, sarcinile principale ii revin acestuia.

"Listarea Bursei de Valori Bucuresti pe propria platforma este un eveniment important pentru piata de capital si consideram ca Intercapital a facut o oferta foarte buna", a declarat pentru Wall-Street Razvan Pasol, directorul general al Intercapital Invest.

Caietul de sarcini pentru intermediarea ofertei publice a Bursei de Valori Bucuresti a fost achizitionat de catre 12 intermediari de pe piata de capital, declara saptamana trecuta directorul general al Bursei, Anca Dumitru.

Vineri a fost ultima zi in care brokeri au mai putut depune oferta tehnica si pe cea financiara in vederea intermedierii listarii, criteriul folosit pentru atribuirea contractului fiind "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic".

Criteriile propuse de Consiliul Bursei la inceputul acestui an pentru selectarea brokerului care va intermedia listarea BVB prevedeau ca acea firma de brokeraj sa presteze toate categoriile de servicii de investitii financiare si sa fie inscrisa in registrul CNVM, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii 3 ani, sa beneficieze de un nivel ridicat de notoritate, sa nu aiba reprezentanti in consiliile de administratie ale unui alt operator de piata si sa nu fi fost sanctionata de CNVM, BNR sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii 2 ani.

De asemenea, Farmache a mai spus ca in sedinta de ieri a Consiliului s-a aprobat forma finala a venitului de buget si cheltuieli ce urmeaza sa fie trimisa actionarilor si s-au revazut modificarile de reglementare pe care bursa trebuie sa le faca pentru a raspunde cerintelor CNVM, privind introducerea de conturi globale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri