Conducerea Bursei de Valori Bucuresti si-a bugetat o scadere a profitului cu circa 38% in acest an, de la 8,3 milioane lei in 2009 la 5,1 milioane lei, pentru acest an, se arata in proiectul bugetului de venituri si cheltuieli al Bursei de Valori Bucuresti, ce urmeaza a fi prezentat actionarilor in AGA de la finalul acestei luni.
De asemenea, pentru acest an BVB are in vedere obtinerea unor venituri totale in suma de 20,6 milioane lei si realizarea unor cheltuieli totale de 14,9 milioane lei, rezultand la finele anului un profit brut de 5,7 milioane lei si un profit net de repartizat de 5,1 milioane lei.

In constructia BVC-ului, Bursa a luat in calcul o valoare medie zilnica a tranzactiilor de circa 6,5 mil. euro si un curs mediu de schimb de 4,2 lei/euro. De asemenea, BVB nu intentioneaza sa modifice comisionul mediu de tranzactionare, fata de cel realizat in 2009.

Ca si in anii anteriori, cel mai important capitol din structura veniturilor anuale ale BVB ramane si in 2010 cel rezultat din comisioanele de tranzactionare actiuni, a carui pondere se creste la aproximativ 60 % din total (fata de o pondere de 40 % in anul precedent), se mai arata in document.

Mai mult, in 2010 se preconizeaza ca BVB sa obtina venituri din aceleasi surse ca si anul trecut, respectiv din admiterea si mentinerea la tranzactionare a instrumentelor financiare, din participarea intermediarilor la sistem, din comisioane de tranzactionare, vanzarea de informatii bursiere, prestarea de servicii informative dar si din dobanzi bancare si titluri de participarea la alte companii. Astfel, veniturile totale estimate sunt de 20,6 milioane.

La capitolul cheltuieli, au fost fundamentate cele de functionare la suma de circa 3,5 milioane lei (23% din total), cele privind personalul, directorii si membrii consiliului Bursei vor fi de circa 8,2 milioane lei si cele privind amortizarea TVA si provizioanele – la 1,1 milioane lei (7% din total).

Pentru 2010, Bursa si-a bugetat cheltuielile de marketing si servicii externne la 2 milioane lei (13% din total).

Strans legata de evolutia indicatorilor economico-financiari ai SC BVB SA in anul 2010 va fi realizarea planului de investitii propus si care a fost fundamentat la un necesar de 30,5 milioane de lei, ce va fi sustinut din surse proprii.

Principalele investitii ce urmeaza a fi realizate in anul 2010
se refera la active fixe corporale si necorporale (468.000 lei), imobilizari financiare(10 milioane lei) si investitii privind achizitia unui sediu (20 de milioane lei).

“Investitiile propuse prin planul de investitii urmeaza a fi sustinute integral din fonduri proprii si urmaresc sa sustina cresterea capacitatii si vitezei de procesare a sistemelor electronice administrate de Bursa, asigurarea continuitatii proceselor derulate in cadrul acestor sisteme dezvoltarea capacitatii Bursei de a tine pasul cu ritmul de dezvoltare a pietei, asigurarea aportului nostru la capitalul social la societatile apartinand grupului BVB sau la sustinerea unor oportunitati de plasamente”, se mai arata in proiectul de buget.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri