La aproximativ sase luni de la startul unei noi perioade investitionale a fondului cu capital protejat Raiffeisen Confort, Raiffeisen Asset Management lanseaza al doilea fond deschis de investitii cu caracteristici similare, numit Raiffeisen Confort Seria 2, anunta un comunicat al administratorului de fond.
Initiativa lansarii unui nou fond a plecat de la evolutia produsului deha existent, care in actuala perioada investitionala inceputa la sfarsitul lunii septembrie 2009 a atras aproximativ 1000 de investitori si a atins un nivel al activelor de peste 27 milioane lei.

Raiffeisen Confort Seria 2 va fi lansat la data de 21 aprilie 2010, iar in primele 4 saptamani, investitiile vor fi orientate exclusiv catre instrumente cu risc redus, pentru ca un numar cat mai mare de clienti sa poata subscrie la o valoare cat mai apropiata de cea initiala, care va fi protejata la finalul perioadei investitionale de doi ani.

„In contextul scaderii dobanzilor bonificate pentru moneda nationala, noul fond se adreseaza investitorilor care isi propun obtinerea unor castiguri mai mari si sunt atrasi de randamentele pietei de actiuni, insa in acelasi timp nu doresc sa isi asume pierderile care pot sa apara in conditiile unei evolutii adverse a cotatiilor actiunilor”, a declarat Mihail Ion (foto), presedintele Raiffeisen Asset Management.

El a mai explicat ca, pe langa obiectivele strategiei investitionale, Raiffeisen Confort Seria 2 are avantajul lichiditatii, fiind un fond deschis de investitii, permitand rascumparari in orice moment, indiferent de suma.

“De asemenea, fata de alte produse ce ofera protectia capitalului prin intermediul instrumentelor financiare derivate, strategia aleasa de noi este flexibila in privinta alegerii pietei de actiuni in care se investeste. De exemplu, pe parcursul perioadei investitionale se poate opta pentru plasamente pe piata locala, dar daca asteptarile privind evolutia altor piete sunt mai bune, atunci expunerea pe actiuni poate lua in considerare integral sau partial aceste piete considerate mai atractive”, a mai spus Mihail Ion.

Ca si produsul existent, fondul foloseste strategia investitionala cunoscuta in literatura de specialitate sub denumirea de CPPI (Constant Proportion Portfolio Insurance), strategie pentru protectia capitalului folosita in administrarea activelor de entitati apartinand unor mari grupuri financiar-bancare.

Raiffeisen Confort Seria 2 isi propune capitalizarea unei parti a castigurilor atunci cand piata de actiuni creste, dar si evitarea pierderilor in cazul unei scaderi a acesteia. Astfel, in conditiile unei evolutii nefavorabile a cotatiilor actiunilor, obiectivul fondului este reprezentat de limitarea scaderii valorii unitatii de fond sub valoarea initiala dupa doi ani de la data lansarii Fondului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri