Condmag Brasov (COMI), controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, a demarat procesul de elaborare a unei aplicatii de accesare a fondurilor europene in valoare de 10 milioane euro, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Societatea a incheiat un contract de consultanta cu PricewaterhouseCoopers Romania pentru proiectul intitulat “Cresterea competitivitatii in domeniul constructiei conductelor magistrale a Condmag SA prin extinderea capacitatii de productie”.

“Prin aplicarea programului de accesare a fondurilor din Comunitatea Europeana, conjugate cu fondurile proprii rezultate, in principal, din profitul obtinut din activitatea de productie, companie urmareste aplicarea unei tehnologii performante, si anume montaj conducta in fir continuu, in locul tehnologiei actuale de montaj pe tronsoane”, se indica in document.

Implementarea acestei tehnologii va duce la cresterea performantei si a capacitatii de productie cu peste 30%.

“In scopul de a raspunde necesitatii de aliniere la standardele internationale in domeniul constructiilor de conducte magistrale, se creeaza atat oportunitati de extindere a activitatii pe piata externa, cat si de participare la licitatii de mare anvergura, gen gazoductul Nabucco”, mai afirma reprezentantii companiei.

Condmag si-a bugetat pentru acest an un profit brut in stagnare fata de 2009, de 21,6 milioane lei.

Condmag are un capital social de 22,97 milioane lei, impartit in 229,72 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalul actionar al societatii este Dafora Medias (DAFR), cu o detinere de 44,64%, si OGBBA Van Herk BV Rotterdam NLD, cu 10,85%.

Valoarea de piata a companiei este de 144,7 milioane lei (34,5 mil. euro), potrivit ultimului pret de 0,63 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri