SSIF Broker a incheiat primul trimestru al anului 2010 cu un profit de 1,2 milioane de lei, inregistrand o crestere a veniturilor de 173,2%, pana la valoarea de 2,89 milioane de lei, in contextul in care cheltuielile totale au scazut cu 49,7%, pana la 1,68 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al companiei.
Cifra de afaceri s-a triplat comparativ cu cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, pana la valoarea de 1.211.636 lei, sub influenta cresterii rulajelor pe piata actiunilor de la Bucuresti - SSIF Broker intermediind la BVB tranzactii in valoare totala de 204,5 milioane lei -, cat si datorita volumului modest al intermedierilor din primele trei luni din 2009.

Dinamica ascendenta a pietei a condus la o majorare a veniturilor financiare, in special a celor din operatiuni speculative pe contul House, veniturile financiare totale avansand cu peste 193% fata de perioada similara din 2009.

Profitul pe filiera financiara a activitatii se ridica la 1,9 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 2,3 milioane lei in anul precedent. In acelasi timp, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 29,7% fata de aceeasi perioada a anului 2009, avansul fiind sustinut de cresterea “altor cheltuieli de exploatare” (+107%) datorita majorarii cheltuielilor privind prestatiile externe (cheltuieli cu institutiile pietei, cheltuieli cu consultanta juridica, etc.).

„Am atins un profit de peste un milion de lei in primul trimestru si sunt increzator ca pana la sfarsitul anului vom reusi sa obtinem rezultatul financiar propus in bugetul de venituri si cheltuieli din 2010. In paralel, vom concretiza si planul de investitii, in valoare de 288.000 de euro, care presupune modernizarea infrastructurii informatice si reamenajarea sediului central si a sediilor subunitatilor”, a declarat Grigore Chis, directorul general SSIF Broker.

Valoarea portofoliului de actiuni detinute de SSIF Broker, incadrate in categoria investitiilor financiare pe termen scurt, a crescut in primul trimestru din 2010 cu 3,8%, in conditiile in care piata de capital autohtona a avut o tendinta ascendenta in primele trei luni ale anului, iar conjunctura favorabila a pietei a permis valorificarea unor detineri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri