Bursele americane au deschis sedinta de in scadere puternica, in contextul in care investitorii sunt in continuare ingrijorati de situatia statelor europene si a viitorului Zonei euro, dar si de zvonurile cu privire la planurile Coreei de Nord.
Dupa primele minute de tranzactionare, indicele Dow Jones scadea cu 2,1%, la 9.848,09 puncte, trecand sub pragul de 10.000 puncte pentru prima oara din februarie, iar indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, pierdea 2,4% la 2.161,46 puncte. Indicele extins Standard & Poor's 500 a scazut cu 2,2%, la 1.050,3 puncte, potrivit NewsIn.

Activitatea de pe Wall Street a fost afectata de turbulentele de pe pietele asiatice, care s-au materializat si pe pietele europene incepand cu aceasta dimineata. In plus, investitorii americani au acum o noua situatie tensionata in atentie, si anume zvonurile conform carora liderul nord-coreean Kim Jong Il isi pregateste armata pentru un potential conflict.

In Europa, indicii principalelor burse erau in scadere puternica in jurul orei 16.30, ora Romaniei, astfel: FTSE 100, al pietei londoneze, scadea cu 2,79%, la 4.927,94 puncte, indicele DAX, de la Frankfurt, pierdea 2,82%, la 5.642,07 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, scadea cu 3,57% la 3.308,41 puncte.

Moneda unica europeana s-a depreciat in fata yenului japonez , pana la cel mai scazut nivel din 2001 pana in prezent, pe fondul temerilor legate de semnificatia slabiciunilor bancilor spaniole, care ar putea insemna o extindere silentioasa, dar sigura a crizei datoriilor din Europa.

"Criza a depasit limitele Europei si a devenit o problema serioasa la nivel global", a declarat Eric Fine, account manager la un fond de hedging din New York. "Ceea ce ar trebui sa functioneze, nu functioneaza", a adaugat el pentru jurnalistii de la Bloomberg.

Euro a pierdut 2% in fata yenului japonez la 8:45 la New York, fiind cotat la valoarea de 109,53 yeni, dupa ce a coborat chiar mai jos, la 108,84 yeni, cel mai scazut nivel al monedei unice din noiembrie 2001. Moneda europeana s-a depreciat si in fata dolarului american, cu 1,2% la 1,2227 dolari, fiind foarte aproape de cea mai joasa cotatie a ultimilor patru ani, de 1,2144 dolari, atinsa pe 19 mai. Dolarul s-a depreciat usor in fata yenului, la 89,58 yeni, fata de 90,29 yeni in cursul zilei de marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri