Actionarii Avicola Brasov (AVLE) au aprobat cu 38% din voturi retragerea de la tranzactionare a companiei si dobandirea caracterului de societate pe actiuni de tip inchis, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.
Actionarii minoritari vor primi 3,03 lei/actiune, cu 44% mai mare decat ultima cotatie din piata, pentru a renunta la detinerile lor.

In aceasta luna, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis ca actiunile Avicola Brasov nu pot fi delistate, dupa ce Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital a semnalat faptul ca operatiunea nu respecta toate cerintele reglementarilor privind retragerea de la tranzactionare, deoarece nu sunt indeplite conditiile referitoare la numarul de tranzactii si nici la procentajul din totalul actiunilor transferate in ultimul an.

Producatorul de carne de pasare in primele sase luni cu un profit de 447.775 de lei, cu 61,8% mai mic decat cel raportat in aceeasi perioada din 2009.

Principalul actionar al companiei cu o detinere de 70,85% este Ioan Popa, directorul general al Transavia.

Avicola Brasov are un capital social de 16,91 milioane lei, impartit in 6,76 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Capitalizarea companiei este de 14,21 milioane lei (3,36 mil. euro), conform ultimului pret de 2,1 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri