Contractul futures pe aur denominat in lei (SIBGOLD_RON), lansat din 26 iulie, s-ar putea bucura de un succes asemanator cu cel al derivatelor pe indicele american Dow Jones (DEDJIA), dupa intrarea WBS Romania ca market-maker pe acest instrument.
“Acest contract a aparut ca o necesitate de a oferi investitorilor instrumente in plus de tranzactionare. In perioadele de incertitudine, de devalorizare ale monedei nationale sau de corectii puternice pe pietele de capital toata lumea vrea sa tranzactioneze aur. Acum noi oferim aceasta posibilitate tuturor care vor sa investeasca pe termene mai scurte sau mai lungi in aur cu posibilitati de castig foarte mari datorita efectului de levier”, a declarat Ovidiu Petru, directorul departamentului de marketing de la Sibex.

Produsul va avea ca market-maker casa de brojeraj WBS Romania, care activeaza ca furnizor de lichiditate si pe contractul futures pe indicele american Dow Jones.

“Ma astept la un succes destul de mare, dar nu ca cel in cazul contractului Dow Jones, deoarece consider ca pietele vor avea o corectie semnificativa in septembrie/octombrie si drept urmare investitorii se vor refugia in aur. Aurul va creste cat timp vor exista problemele privind deficitele bugetare din zona euro, iar piata de actiuni va scadea. Daca economia globala isi va reveni va exista volatilitate in piata de actiuni si implicit in pretul aurul si, de asemenea, produsul se va bucura de interes”, a declarat Cristian Sima (foto), directorul WBS, pentru Wall-Street.

El a afirmat ca pentru ordinele introduse la Sibiu realizeaza operatiuni de hedging pe piata din Chicago, la fiecare 33 de contracte cumparate/vandute la Sibiu schimband 10 contracte pe piata americana.

WBS Romania va activa ca market maker pe scadentele din august si septembrie 2010, iar numarul minim de contracte pentru ordinele de bid/ask este de 10 instrumente. Spread-ul maxim intre pretul de bid si ask este de 2,5 lei pentru SIBGOLD_RON cu scadenta in august si de 4 lei pentru octombrie.

“Avand in vedere ca rulajele au crescut foarte mult din momentul in care WBS Romania a inceput sa coteze la Sibex pentru contractul futures pe aur suntem increzatori ca si acest derivat va avea o evolutie extrem de buna in acest an”, explica Ovidiu Petru.

Reprezentantul Sibex este de parere ca noul produs se va promova singur, asemenea indicelui Dow Jones, intrucat este extrem de cunoscut si de mediatizat, mai ales in momentele de panica. Totusi, bursa sibiana va promova contractele Dow Jones si aur din toamna prin campanii media, webinarii, cursuri si, eventual, prezentari in randul studentilor in concursul Sibex Trophy.

Noul produs va avea scadente de pana la 6 luni, in lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie si decembrie. Marimea obiectului contractului este de 10xcotatia in dolari SUA pentru 1 Gold Troy Ounce, pasul de tranzactionare fiind de 0,1 dolari.

Pretul de lichidare la scadenta a pozitiilor ramase deschise este egal cu cotatie P.M. (post-meridian) de referinta a aurului, comunicata de London Gold Market Fixing Ltd. din ziua scadentei.

Pozitiile ramase deschide se lichideaza prin decontarea in lei a diferentelor dintre valoare contractului si 10xcotatia P.M de referinta a aurului comunicata de London Gold Market Fixing Ltd.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri