Valentin Ionescu va fi noul director general al Bursei de Valori Bucuresti, incepand cu 27 septembrie, dupa ce Consiliul Bursei a aprobat numirea sa in sedinta de joi.
Anca Dumitru s-a retras din pozitia de director, urmand sa activeze ca director general adjunct.

"Valentin Ionescu, 38 ani, a carui cariera profesionala este legata de 15 ani de BVB, aduce experienta acumulata pe bursele din Praga si Viena, dobandita in cadrul unor cunoscute institutii financiare, din domeniul bancilor de investitii si al societatilor de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s. Praga", potrivit unui comunicat de presa al BVB.

El este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de ASE Bucuresti cu masterat in „Dezvoltarea economica a companiei”. De asemenea, are studii in specializarea „Finante Administrare de Portofoliu” prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in „Management Bancar” eliberata de CODECS Romania.

"Este o onoare pentru mine functia de director general al BVB, dar in acelasi timp si o responsabilitate mare. Intreaga mea devenire profesionala a fost legata, in ultimii 15 ani, de piata de capital locala si in ultimii ani si de pietele regionale din Praga si Viena. Doresc ca prin activitatea pe care o voi desfasura sa pot contribui la dezvoltarea Bursei, astfel incat sa ajungem sa ne comparam cu bursele mari regionale, iar pe plan intern sa fim un bun furnizor de lichiditate pe de o parte pentru companii, iar pe de alta parte pentru investitori, si nu in ultima instanta sa ne indeplinim rolul de finantare a economiei prin mobilizarea capitalurilor pe termen mediu si lung. In final, doresc sa multumesc celor care m-au sustinut pentru aceasta pozitie si pentru increderea acordata", a declarat Valentin Ionescu.

Citeste aici ce crede noul sef de la BVB despre listarea anului. Valentin Ionescu a fost invitatul Dezbaterii Wall-Street realizata saptamana trecuta depre listarea Fondului Proprietatea la BVB.

Citeste aici un articol de opinie scris de catre Valentin Ionescu: Piata de capital - Lungul drum catre performanta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri