Investitorii straini au realizat vanzari nete de actiuni de 5,94 milioane lei (1,4 mil. euro) in august la Bursa de Valori Bucuresti, valoarea fiind cu 30% mai mica decat luna trecuta.
Persoanele fizice nerezidente au fost cei au realizat vanzari in august, de 6,6 milioane lei, in timp ce institutionali straini au cumparat actiuni de 656.200 lei, potrivit statisticilor BVB.

Aceasta este a doua luna consecutiva in care nerezidentii sunt vanzatori neti la Bursa de Valori Bucuresti.

Investitorii locali au realizat achizitii nete de 4,24 milioane lei (1 mil. euro), de trei ori mai mult decat in iulie. Investitorii de retail au vandut actiuni de 12,13 milioane lei, in timp ce institutionalii romani au cumparat titluri de 16,38 milioane lei.

Si valoarea tranzactionata de conturile agregate s-a redus de peste 3 ori, insa bilantul lunar a trecut pe teritoriul pozitiv, cu achizitii de 1,7 milioane lei (401.500 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri