Broadhurst Investment Limited a transmis Bursei de Valori Bucuresti si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare un raport referitor la solicitarea retragerii din actionariatul Prodplast Bucuresti, conform unei adrese obtinute de wall-street.ro.
In 2008, Prodplast Bucuresti s-a divizat prin desprinderea partii imobiliare din patrimoniu si preluarea acesteia de Prodplast Imobiliare, care s-a consitutit ca urmare a divizarii.

Compania Broadhurst Investment Limited a cerut in instanta anularea hotararii de divizare, cerea fiind respinsa irevocabil. De asemenea, Broadhurst a depus in termenul legal o solicitare de retragere din societate, cerand contravaloarea actiunilor detinute de la Prodplast, se arata in documentul oficial remis celor doua institutii.

Pe de alta parte, Florin Pogonaru (foto), presedintele Consiliului de Administratie al Prodplast Bucuresti, a declarat pentru wall-street.ro ca Broadhurst a solicitat in instanta si solicitarea de retragere din actionariat, aceasta fiind respinsa irevocabil.

"Credeti ca dupa ce au cerut anularea divizarii in instanta subit au devenit mai buni si au solicitat retragerea din actionariat prin alte mijloace?", a explicat Pogonaru.

El a mai spus ca aceste lucruri sunt stricte, compania Prodplast nu face nicio greseala, nu incalca niciun regulament, in conditiile in care cererea a fost respinsa irevocabil de instanta.

In adresa trimisa de Broadhurst se mentioneaza obligatia legala a Consiliului de Administratie Prodplast de a solicita judecatorului delegat de la ORC de pe langa Tribunalul Bucuresti numirea unui expert care sa determine valoarea actiunilor.

Prodplast nu a cerut numirea unui expert, iar Broadhurst nu a primit niciun raspuns la solicitarea de retragere. In consecinta, pentru indeplinirea procedurii legale si apararea dreptului sau, fondul a cerut numirea unui expert.

Cererea a fost admisa si a fost numit Viorel Musat, expert autorizat, ce va evalua activele societatii in vederea determinarii pretului de retragere ce va fi platit actionarilor minoritari care nu au fost de accord cu divizarea, se mai arata in document.

“Consideram ca Prodplast SA avea obligatia legala de a insitiinta printr-un raport current piata reglementata si CNVM asupra cererii depuse de un actionar semnificativ referitoare la retragerea acestuia din societate si asupa demersurilor ulterioare privind continuarea procedurii de retragere”, se arata in adresa trimis de Broadhurst.

Desi raportul curent nu a fost transmis, in piata au fost efectuate tranzactii de catre persoana implicate Central European Financial Services SA Bucuresti, pe 20 ianuarie 2009 si de catre administratorul societatii Tudor Ciurezu, pe 1 octombrie 2010.

Ca urmare a cererii de retragere, Prodplast avea obligatia sa constitutie provizioane aferente debitului, pe care aceasta il avea fata de actionarul ce a depus cerea.

“Aceste provizioane nu au fost constituite si, in consecinta, situatiile financiare auditate ale societatii pe 2008 si 2009 nu reflecta starea corecta si fidela a patrimoniului”, sustin reprezentantii Broadhurst.

De asemenea, Prodplast a informat actionarii prin raportul curent din 20 octombrie 2008 ca a cerut BVB, prin adresa 14674/18.09.2008 acordul de principiu in vederea admiterii la tranzactionare, urmand ca dupa obtinerea acestuia sa depuna la CNVM prospectul de admitere.
“Pana in prezent, societatea a omis sa instiinteze actionarii sai care a fost raspunsul la aceasta cerere, incalcand obligatia legala de a trimite un raport current pietei si CNVM, pentru a asigura informarea corecta a investitorilor”, se mai arata in raport.

Fondul de investitii Broadhurst are sediul social in Cipru si este controlat in Romania de New Century Holding (NCH). Operatiunile din Romania ale companiei americane NCH sunt conduse de omul de afaceri Andrei Siminel.

In prezent, Broadhurst Investment Limited detine 12,6% din capitalul social al Prodplast, conform datelor publicate pe site-ul BVB.

In ianuarie, omul de afaceri Florin Pogonaru a raportat o detinere, in mod concertat, de 33,01% in cadrul producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti (PPL).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri