Vanzarea unei parti din actiunile detinute de stat la OMV Petrom (SNP) trebuia facuta "ieri", a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, care spune ca ministerul va urgenta aceasta operatiune.
"Vanzarea pachetului de actiuni la Petrom ar putea dura cateva luni, dar mi se pare un termen prea larg. Cel mai repede ar putea fi vandute in sase luni, pana la un an. As dori sa se fi finalizat ieri", a aratat Ariton, scrie Mediafax.

Secretarul de stat din ministerul Economiei Claudiu Stafie a declarat la inceputul lunii octombrie ca statul intentioneaza sa selecteze pana la sfarsitul anului casa de brokeraj care va asista vanzarea pe bursa de la Bucuresti a 9,8% din actiunile Petrom, titluri care vor fi tranzactionate de anul viitor.

Statul, care detine 20,6% din actiunile Petrom, vrea sa foloseasca, partial sau in totalitate, fondurile obtinute prin vanzarea participatiei de 9,8% pentru a participa intr-o majorare de capital la Petrom, pregatita de actionarul majoritar OMV, potrivit fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

Guvernul participa la majorarea de capital pentru a nu-si dilua mai mult participatia si intentioneaza sa ramana un actionar important.

Directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, care detine 51% din actiunile Petrom, a afirmat la inceputul lui august ca grupul austriac va astepta decizia guvernului privind vanzarea unei parti a pachetului de 20,6%, inainte de a lua in calcul majorarea de capital de la Petrom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri