Administratorii Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) propun pe ordinea de zi a adunarii generale demararea procedurilor legale de chemare in judecata a actionarilor minoritar PCC SE, ca urmare a incalcarii legii privind exercitarea drepturilor de actionar cu buna-credinta, se arata in convocatorul remis Bursei de Valori Bucuresti.
De asemenea, consiliul de administratie propune majorarea capitalului social cu maxim 28.537 lei prin aport in natura din partea statului in valoare de 15.635 lei, reprezentand un teren in suprafata de 275 mp situat in comuna Daesti, judetul Valcea.

Actionarii vor putea sa subscrie restul de 12.901 lei prin subscrierea de actiuni noi emise.

Totodata, actionarii vor mai discuta despre vanzarea unor active printre care se numara si participatiile detinute in cadrul Protectchim, Designro si Mentchim.

Adunarea generala va avea loc pe 28 decembrie, pentru toti actionarii inscrisi in registrul societatii in ziua de 18 decembrie.

Oltchim a inregistrat in primele noua luni pierderi de 178,1 milioane lei (42,6 milioane euro), mai mari cu 3,2% fata de pierderile de 172,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Societatea are un capital social de 34,3 milioane lei, impartit in 343,02 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Oltchim este controlat de stat, prin intermediul Ministerului Economiei, care detine 54,79% din capital. Firma germana PCC SE are un pachet de 12,15% din titluri, iar 33,05% apartine cumulat altor actionari.

Valoarea de piata este de 72,03 milioane lei (16,7 mil. euro), conform ultimului pret de 0,21 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri