Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a inceput procedurile de vanzare pe bursa a 9,84% din titlurile OMV Petrom, angajand consultantul juridic pentru procesul de selectare si contractare de servicii financiare, pachet de actiuni care va fi listat in februarie-martie.
Pentru astfel de servicii de consultanta juridica a fost selectata casa de avocatura Bostina si Asociatii, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei.

Reprezentantii casei de avocatura au declarat ca nu doresc sa comenteze la acest moment.

Guvernul a decis, in luna august, sa inceapa procedurile de vanzare la bursa a 9,84% din actiunile statului la OMV Petrom. Statul detine 20,6% din actiunile Petrom.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara atunci ca statul vrea sa foloseasca, partial sau in totalitate, fondurile obtinute prin vanzarea participatiei de 9,8% pentru a participa intr-o majorare de capital la Petrom, pregatita de actionarul majoritar OMV.

Petrom vrea sa atraga pana la 600 de milioane de euro prin vanzarea de actiuni, pentru a-si asigura fonduri pentru investitii. Vanzarea de titluri este planificata sa se desfasoare inainte de luna aprilie.

Wolfgang Ruttenstorfer, directorul general al OMV, care detine 51% din actiunile Petrom, a afirmat la inceputul lui august ca grupul austriac va astepta decizia Guvernului privind vanzarea unei parti a pachetului de 20,6% detinut de stat, inainte de a lua in calcul majorarea de capital de la Petrom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri