Consiliul Bursei a hotarat realizarea demersurilor necesare in vederea introducerii REITs (Real Estate Investment Trusts) la tranzactionare pe piata reglementata, potrivit unui comunicat al BVB.
“BVB urmareste in mod continuu sa isi diversifice categoriile de emitenti existente, iar oportunitatea aparitiei acestora in spectrul pietei bursiere este efectul activitatii desfasurate de mai multe fonduri de investitii in Romania care investesc si in proprietati imobiliare sau exclusiv in proprietati imobiliare”, se arata in comunicat.

REITs-urile denumesc generic atat companiile care investsc in proprietati imobiliare, cat si instrumentul financiar in sine.

BVB va informa participantii la piata cu privire la stadiul implementarii proiectului, pe masura derularii acestuia.

Produsele REITS au aparut in Statele Unite din nevoie de a se crea un instrument financiar care sa realizeze legatura intre investitiile in proprietati imobiliare si piata de capital.

REITs-urile sunt de trei tipuri: equity, mortgage si hybrid. Equity RETIs sunt companiile care investesc in proprietati imobiliare si, in consecinta, principalul venit este obtinut din chirii, reprezinta forma cea mai comuna de existenta a acestor produse si prezinta caracteristici asemanatoare cu actiunile.

Mortgage REITs sunt companiile care se ocupa de investitii si detinerea de ipoteci. Acestea dau imprumuturi imobiliare sau achizitioneaza ipoteci existente si invested in instrumente financiare care au la baza ipoteci.

Hybrid REITs sunt companiile care investesc in proprietati imobiliare, dar se ocupa si de finantarea imprumuturilor ipotecare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri