Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) are in vedere propuneri de modificare a cuantumului modalitatii de aplicare a amenzilor in cazurile de abuz si manipulare a pietei.
“In prezent cea mai mare amenda aplicata unei societati este 5% din capitalul social. Aici avem o problema deoarece unele companii au un capital foarte redus. Propunerea mea ar fi ca amenda sa nu fie aplicata la valoarea din capitalul social ci la cifra de afaceri anuala, cum se intampla in alte domenii si in alte tari”, a declarat Bogdan Chetreanu, comisar CNVM.

El a spus ca aceste modificare se afla in lucru.

Comisarul a mai afirmat ca simte nevoia unei clarificari legislative la nivelul procedurilor de aplicare a sanctiunilor de abuz de piata pentru a se stabili daca o fapta a fost realizata din culpa sau fara intentie.

“Simt nevoia unei colaborari mai bune si mai stranse cu organele de urmarire penala, in privinta abuzurilor de piata si manipulare”, a continuat Chetreanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri