Firma Cocor Bucuresti (COCR) previzioneaza pentru anul viitor o crestere cu aproape 54% a cifrei de afaceri, la 31,09 milioane lei, in timp ce profitul net din exploatare ar urma sa urce cu 14,4%, la 7,16 milioane lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2011 aprobat luni in AGA.
Firma estimeaza ca va inregistra in acest an afaceri de 20,2 milioane de lei si un profit net din exploatare de 6,26 milioane de lei, informeaza Mediafax.

Totodata, Cocor prognozeaza pentru anul viitor venituri totale de 31,55 milioane de lei, cu 50,8% mai mari decat cele bugetate pentru acest an, de 20,92 milioane de lei, si cheltuieli de 28,37 milioane de lei, in crestere cu 67,7% de la 16,92 milioane de lei in 2010.

Profitul din exploatare inainte de impozitare si amortizare (EBITDA) ar urma sa creasca cu 40%, de la 12,46 milioane de lei, in acest an, la 17,53 milioane de lei in 2011, in timp ce profitul din exploatare inainte de impozit (EBIT) este estimat la 8,53 milioane de lei, cu 14,4% mai mare decat cel bugetat pentru acest an.

Cocor a inregistrat in trimestrul al treilea pierderi de 5,4 milioane de lei, fata de un profit de 9,4 milioane de lei in intervalul corespunzator din 2009, in conditiile in care veniturile s-au redus cu 37%, la 13 milioane lei. Bugetul estimat pentru trimestrul al treilea prevedea un rezultat pozitiv de 1,16 milioane de lei.

Firma a finalizat lucrarile de modernizare a magazinului Cocor din Bucuresti, costurile aferente constructiei fiind de 24,5 milioane de euro, fara TVA, suma agreata cu banca finantatoare. Magazinul a fost deschis pe 2 octombrie.

Actionarii Cocor au mai aprobat, luni, premierea membrilor Comitetului Director cu 10% din economia realizata in cadrul investitiei la Cocor Store, respectiv diferenta dintre suma bugetata pentru acest proiect si valoarea cheltuita efectiv.

De asemenea, in AGA a fost aprobata declansarea actiunii in raspundere impotriva firmei Turnover ABC, administrator al Cocor, pentru compromiterea activitatii societatii, se arata intr-un comunicat transmis miercuri Bursei.

Potrivit celor mai recente raportari, SIF Transilvania are 10,24% din titluri, iar SIF Muntenia (SIF4) detine 10% din actiuni. In actionariat se mai regasesc fondul de investitii Broadhurst Investments (13,32%), Daniel Stoica (14,66%) si Liviu Ursan (14,83%).

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Cocor a fost realizata pe 18 noiembrie, cand pretul a crescut cu 4,08%, la 255 de lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 76,93 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri