Incepand din 3 ianuarie 2011, SSIF Broker va oferi clientilor posibilitatea de a tranzactiona actiuni pe Bursa din Viena, dupa ce a devenit membru al acestei burse la 1 septembrie.
Intermedierea tranzactiilor cu actiuni la Bursa din Viena va oferi accesul la titluri emise de companii de renume, precum OMV, Raiffesien, Wienerberger, Uniqa, Strabag.

„Am considerat ca este absolut necesar sa oferim investitorilor o alternativa la piata de capital autohtona, iar alegerea noastra a fost Bursa de la Viena. Am finalizat toate demersurile necesare pentru a deveni membri ai acestei burse, iar in acest moment putem anunta clientii SSIF Broker ca de la inceputul anului 2011 vor putea tranzactiona pe piata de capital din Austria”, a declarat Grigore Chis, director general SSIF Broker SA.

Bursa din Viena a fost printre primele burse din lume, fiind infiintata in anul 1771 si este singura piata a valorilor mobiliare din Austria.

In ultimii ani, Bursa de la Viena a demarat un proiect de creare a unui grup de burse din Europa Centrala si de Est. Astfel, in 2008 si 2009, Wiener Borse, compania care administreaza Bursa din Viena, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni la Bursa din Budapesta, Bursa din Liubleana si cea din Praga.

In prezent, grupul de burse este cunoscut sub denumirea de CEE Stock Exchange Group si este cel mai important jucator din aceasta zona. In urmatorii ani, CEE Stock Exchange Group intentioneaza sa implementeze un sistem comun de tranzactionare Xetra, astfel incat sa ofere investitorilor un sistem de tranzactionare unic pe toate cele patru piete.

SSIF Broker SA a fost infiintata ca societate pe actiuni in anul 1994, intr-un moment in care intermedierea de valori mobiliare facea primii pasi in Romania. Compania s-a dezvoltat in paralel cu piata de capital, fiind membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti. Capitalul social al companiei s-a majorat in cei 15 ani de activitate, de la 58,5 milioane de lei vechi la momentul infiintarii, la peste 72,3 milioane RON (723 miliarde de lei vechi) in prezent.

In 2005, SSIF Broker a devenit prima - si pana in prezent singura - societate de servicii de investitii financiare listata la Bursa de Valori, la Categoria I si este printre cele 10 companii care intra in componenta principalului indice al BVB, indicele BET.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri