Bursa de Valori Bucuresti a avizat toti brokerii care au vrut sa tranzactioneze titlurile Fondului Proprietatea, a declarat Valentin Ionescu (foto), directorul general al BVB.
CEO-ul Bursei a raspuns la intrebarile wall-street.ro, mentionand ca au fost avizati toti intermediarii care au dorit sa traanzationeze FP, un numar de 62.

„Depozitarul Central inca nu a terminat avizarea, dar estimez ca numarul va fi acelasi. In trei luni trebuie sa-si auditeze sistemele de back-office si IT pentru a putea face short-selling si imprumut de actiuni”, a explicat Ionescu.

In opinia sa, listarea FP va fi un moment de referinta care va antrena noi lichiditati in piata si va atrage atentia si altor companii in vederea listarii.

„Bursa va folosi acest moment pentru a promova intreaga piata. Marii castigatori din acest proces sunt actionarii Fondului Propietatea, deoarece isi vor putea valorifica in mod corect si transparent actiunuile detinute”, a comentat Ionescu.

Vezi
aici raspunsurile directorului BVB la intrebarile cititorilor Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri