Bursa din Sibiu (Sibex) a anuntat admiterea SSIF Broker Cluj in calitate de Market Maker pe contractul futures ce are ca activ suport actiunile Fondului Proprietatea.
Conform deciziei directorului general al Sibex, SSIF Broker a fost admis ca market maker, pe contractul futures pe FP, pe prima si a doua scadenta a respectivului intrument (in prezent: martie si iunie 2011).

Brokerul si-a inceput astazi activitatea de market-maker. In aceasta calitate, SSIF Broker Cluj are ca obligatie introducerea la vanzare si cumparare a unui numar minim de 25 contracte DEFPR, la un spread maxim de 0,0300 lei pe prima scadenta si de 0,0400 lei pe a doua scadenta. Intervalul de actualizare a cotatiilor este de 5 minute iar cel de mentinere a lor este intre orele 10:00-16.25 (perioada in care este deschisa si piata spot).

DEFPR este al cincilea produs de la Sibex care are market-maker, dupa derivatele pe indicele Dow Jones Industrial Average si cele pe cursul aurului, denominate in lei (WBS Romania), respectiv contractele pe actiunile SNP si SIF4 (SSIF Broker).

Derivatele pe Fondul Proprietatea au fost lansate la Sibex pe 27 ianuarie, in acelasi timp cu lansarea la Bursa de Valori Bucuresti.

„Cred ca noile contracte futures, cu activ suport pe Fondul Proprietatea vor deveni lideri de lichiditate”, declara, la acel moment, Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.

Citeste mai multe aici

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri