NYSE Euronext a anuntat finalizarea tranzactiei cu APX, pentru crearea NYSE Blue, noul operator bursier concentrate exclusive pe tranzactiile cu energie regenerabila.
NYSE Nlue include investitiile actuale ale NYSE Euronext in Bluenext, cea mai mare bursa de mediu din lume si APX, un important furnizor de infrastructura si servicii pentru pietele de mediu si de energie regenerabila.

Tranzactia a fost aprobata de supraveghetorii pietelor si de actionarii APX, care vor detine o participatie minoritara in noua bursa, in schimbul vechilor actiuni la companie.

Brian Storms, presedintele director general al APX va fi noul conducator al NYSE Blue.

“Vom lucra impreuna cu echipa APX la formarea NYSE Blue, pentru a intari pozitia noastra pe piata tranzactiilor cu energie regenerabila, prin extinderea portofoliului de servicii catre companii listate, clienti din piata si parteneri noi”, a declarat Duncan L. Niederauer, CEO NYSE Euronext.

Compania APX a fost fondata in 1996, fiind un furnizor de solutii de tranzactionare specific pietelor de mediu si infrastructura post tranzactionare pentru transferul energiei regenerabile si a certificatelor de carbon. APX mai furnizeaza expertiza si servicii companiilor energetice, institutiilor financiare, brokerilor si corporatiilor globale.

NYSE Euronext este cel mai mare grup bursier, format in 2006, prin fuziunea dintre New York Stock Exchange și Euronext.

Consultantul acestei tranzactii a fost Goldman Sachs.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri