Adrian Florea este Managerul Departamentului de Dezvoltare Produse si Servicii in cadrul Cosmote Romania. In acest moment, Adrian Florea pregateste lansarea unui proiect care va schimba peisajul pietei de telecomunicatii mobile din Romania: i-mode. i-mode este un serviciu care permite utilizatorilor sai sa acceseze cu usurinta o varietate extinsa de continut tematic la viteze rapide, precum si aplicatii de tip email, la preturi accesibile.
Intrebari preliminare:
Nume, Prenume: Florea Adrian Razvan
Functia: Manager Departament Dezvoltare Produse si Servicii
Varsta: 32
Stare civila: casatorit


1.Ce studii ati urmat?

Sunt foarte pasionat de dezvoltarile tehnologice, dinamismul si inovatia care tin de domeniul telecomunicatiilor, dar si sa fiu mereu la curent cu ultimele tendinte ale mediului de business. Pentru avea un background solid in business, am urmat studiile EMBA ale Assebus, pe care le-am absolvit in 2004, precum si un program de studii postuniversitare de Management al Afacerilor la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Diploma universitara am obtinut-o in cadrul Universitatii Politehnica, Facultatea de Aeronave din Bucuresti, in anul 1998.

2. Care a fost primul job pe care l-ati avut?

Mi-am inceput cariera in domeniul telecomunicatiilor in cadrul MobilRom (Dialog), dar primul job de suflet l-am avut inca din timpul facultatii. Acest prim job a fost manager de proiect pentru activitatile unei asociatii studentesti, care mi-a permis sa particip la elaborarea unor programe de schimb de experienta cu universitati din strainatate, precum si la stabilirea unor programe de training si practica in cadrul companiilor de profil din Romania si din Europa.

3. Care sunt principalele trei pasiuni ale dvs?

Pe langa domeniul telecomunicatiilor, pasiunile mele includ istoria, aviatia, sportul si vacantele exotice.

4. Care este ultima carte citita?

Intotdeauna citesc mai multe carti in paralel. Recent am terminat de citit o carte extrem interesanta, intitulata Execution: the Discipline of Getting Things Done, de Larry Bossidy si Ram Charan. Comunicarea eficienta cu copii de Adele Faber si Elaine Mazlish este a doua carte pe care am terminat-o recent de citit pentru ca prezinta cateva repere extrem de utile in comunicarea cu cei mici si in viata personala.

5. Aveti un film sau un serial preferat?

Filmul pe care il revad intotdeauna cu placere este Gladiatorul.

6. Ce tip de bautura preferati?

Cocktail-urile si in general bauturile mai dulci.

7. Care este publicatia economica pe care o preferati din Romania? Dar cea din strainatate?

La sectiunea de presa romaneasca, citesc intotdeauna cu interes materialele din Ziarul Financiar si Capital, in vreme ce titlul preferat din presa internationala este Financial Times.

8. Care este ora la care ajungeti in mod normal dimineata la birou?
Sunt un om de actiune si imi place sa incep o noua zi bine informat, asa ca mi-am facut un obicei din a ajunge la birou inainte de ora 9 pentru a revedea agenda zilei si a ma pune la curent cu cele mai importante stiri ale zilei.

9. Cate ore petreceti in medie pe zi la birou?

Un domeniu dinamic precum cel al telecomunicatiilor mobile are nevoie de oameni la fel de dinamici. De aceea, impreuna cu echipa care elaboreaza produsele si serviciile COSMOTE, obisnuiesc sa petrec circa 12 ore pe zi elaborand cele mai relevante solutii de comunicare pentru utilizatorii nostri.

10. Aveti un model in afaceri? Daca da, cine este acesta?

Ion Tiriac, pentru modul in care a aplicat disciplina capatata din sport in afacerile de succes pe care le desfasoara la nivel international.

11. Care este cea mai mare reusita profesionala din cariera dvs?

Reusita profesionala consta in crearea unei echipe profesioniste si perfectionarea continua a acesteia, precum si lansarea de produse si servicii relevante, care vin sa faca diferenta cu adevarat pe piata de telecomunicatii mobile din Romania. Ceea ce am reusit impreuna cu echipa de la COSMOTE in numai un an de zile de la intrarea pe piata din Romania reprezinta una dintre cele mai mari satisfactii profesionale pana in prezent. Pentru viitor... orice realizare trebuie depasita iar eu voi contribui la acest lucru.

12. Care a fost cel mai mare esec profesional din cariera dvs?

Cred doar in solutii, nu in esecuri, si mai cred cu tarie ca toate greselile pot fi indreptate. In plus, orice greseala indreptata te ajuta sa te dezvolti si iti deschide perspective la care altfel nu te-ai fi gandit.

13. Nominalizati trei oameni de afaceri din Romania pe care ii admirati cel mai mult.

In afara de Ion Tiriac, Radu Georgescu si Silviu Hotaran .

14. Ce linie aeriana preferati in zborurile de business internationale?

British Airways

15. Cate carduri detineti?

In ultimii ani am reusit sa acumulez un numar destul de mare (peste 10) de carduri, atat bancare, cat si de membru sau de discount-uri.

16. Unde ati petrecut ultima vacanta? Care ar fi destinatia unei vacante perfecte din punctul dvs. de vedere?

Cea mai recenta vacanta am petrecut-o cu familia in Turcia. Familia mea adora destinatiile exotice si unul din locurile unde ne-am planificat sa ajungem in una din vacantele viitoare este Bora-Bora.

17. Ce masina conduceti?
Masina de fabricatie germana.

18. Unde va vedeti peste 5 ani?

Cu totii ar trebui sa ne schitam la un moment dat un road-map profesional si sa parcurgem etapele pentru a ajunge la destinatie. Destinatia mea pe termen mediu-lung este sa intru in domeniul consultantei cu propria mea companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Profilul saptămânii »


Setari Cookie-uri