La sfarsitul acestui an, belgienii Kris Carton si Steven Van Den Bossche, actionari ai grupului BelRom, isi propun sa deschida primul centru comercial din Craiova, amplasat pe o parte a fabricii Eletroputere. Inainte de aceasta deschidere insa, cei doi oameni de afaceri vor sa inceapa un nou proiect de retail, in cartierul bucurestean Colentina, investitia fiind estimata la peste 100 de milioane de euro.
“Speram ca in cel mult 10 saptamani sa putem lansa oficial centrul comercial din Colentina. Vrem sa incepem lucrarile de constructie in trimestrul al treilea, pentru a putea finaliza proiectul la finele anului viitor. Va fi o investitie de peste 100 de milioane de euro, in parteneriat cu grupul Auchan, pe aceeasi structura ca si la Craiova”, a declarat Steven Van Den Bossche (foto), actionar al companiei K&S Developments.

Proiectul ce urmeaza a fi dezvoltat in Colentina va avea dimensiuni similare cu cel de la Craiova, respectiv peste 50.000 mp inchiriabili, inclusiv hipermarketul Auchan. Terenul a fost cumparat in anul 2007 la un pret “dureros de ridicat”, dupa cum recunoste Steven Van Den Bossche, care spune ca valoarea terenului depaseste jumatate din investitia planificata.

In toamna anului 2007, BelRom anunta ca a cumparat un teren in Colentina cu 60 de milioane de euro, pe care planuia sa dezvolte birouri si spatii de retail. Steven Van Den Bossche spune insa ca proiectul va fi dezvoltat tot sub firma K&S Developments, care a rezultat ca urmarii a despartirii celor doi actionari de grupul BelRom.

Ceilalti actionari ai BelRom urmareau vanzarea proiectelor, ori strategia noastra nu este asa. Construim pentru a administra, nu pentru a vinde imediat ce am terminat constructia”, explica managerul. Alaturi de Kris Carton si Steven Van Den Bossche, din actionariatul BelRom mai fac parte Carl Decoopman si Hendrik Danneels.

Pe langa proiectele din Bucuresti si Craiova, actionarul K&S spune ca nu exclude viitoare achizitii de proiecte operationale sau chiar de terenuri. “Daca ai bani, acum este un bun moment sa cumperi teren. Noi nu avem un buget fixat pentru achizitii, insa daca gasim o oportunitate, vom face rost si de buget”, a declarat Steven Van Den Bossche.

Legat de proiectul de la Craiova, el spune ca acesta ar putea fi extins in urmatorii ani daca va exista cerere din partea retailerilor. “Contractul cu Electroputere include o optiune prin care putem extinde proiectul, in orice directie dorim. Pentru moment, suprafata pe care o detinem este suficienta, insa ne propunem sa o marim in 2012”, a adaugat el.

Din cele 60 de hectare ale fabricii, K&S si Auchan a cumparat 12 hectare, valoarea tranzactiei fiind estimata la circa 20 de milioane de euro plus TVA, potrivit unei raportari transmisa de Electroputere Bursei de Valori Bucuresti.

Centrul comercial Electroputere Parc va fi deschis in luna noiembrie si ar putea aduce veniturii din chirii de pana la cinci milioane de euro, potrivit lui Steven Van Den Bossche. Desi in prezent proiectul este inchiriat in proportie de 80%, la deschidere gradul de ocupare va fi de 100%, adauga actionarul K&S Developments.

Chiriile pentru spatiile comerciale pleaca de 12-15 euro/mp/luna si ajung pana la 40 euro/mp/luna, a declarat Razvan Sin, seful diviziei de retail al DTZ Echinox, agentul de inchiriere al proiectului. Printre chiriasii parcului de retail se numara: Leroy Merlin, Decathlon, Kiabi, Norauto, C&A, NewYorker, Takko, Orsay, Bata, Deichmann, Otter, Leonardo, Domo si Altex.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri