Tim Norman, presedintele fondului de investitii Europa Capital Emerging Europe, este de parere ca pretul de vanzare al centrului comercial City Mall, aflat in procedura de faliment, este prea mare, iar proprietarii vor fi norocosi daca vor obtine jumatate din pretul cerut, de 33 de milioane de euro.
“Viitorul City Mall ar putea fi repozitionarea intr-un proiect de tip discount, astfel incat nivelul chiriilor sa fie scazut, insa pentru acest lucru banca trebuie sa fie realista. Stiu ca l-au scos pe piata la un pret ridicat, dar vor fi norocosi daca il vor vinde la jumatate. Un investitor se intreaba ce chirii va obtine, ce fel de chiriasi va avea si ce calitate vor avea acestia, data fiind competitia din celelalte zone ale Bucurestiului. Chiriasilor buni le place sa stea impreuna, unde vine unul vin toti”, afirma Tim Norman, presedintele fondului de investitii Europa Capital Emerging Europe.

Pe piata locala, mai multi jucatori s-au aratat interesati de preluarea activelor cu probleme, dar sunt sunt prea optimisti si spera sa cumpere foarte ieftin, considera Norman. “Singura proprietate pe care o poti cumpara ieftin este o proprietate de o calitate proasta”, afirma el, dand exemplu, pe piata centrelor comerciale, proiecte precum Liberty Center, City Mall si “inca unul care ar putea ceda curand”.

Pretul de pornire al primei licitatii pentru vanzarea centrului comercial City Mall din Bucuresti, programata initial pe 31 martie, a fost de aproximativ 33 milioane de euro, potrivit Casei de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar.

O noua licitatie pe 20 aprilie

Cu toate acestea, niciun investitor nu a fost interesat sa participe la prima licitatie pentru vanzarea centrului comercial City Mall, astfel ca lichidatorul judiciar, va organiza o noua licitatie pe 20 aprilie. "Nu s-a vandut niciun caiet de sarcini pentru licitatie din 31 martie. Vom continua procesul de vanzare si vom programa o noua licitatie pe 20 aprilie", a declarat Vasile Pop, reprezentantul lichidatorului, citat de Mediafax. El nu a mentionat la ce pret va scos din nou la vanzare centrul comercial.

Potrivit CITR, in functie de cererea si oferta din prima licitatie, vor fi organizate alte licitatii pana in iunie. Ooferta de vanzare a City Mall este promovata si prin intermediul companiilor de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Group si Colliers International. In plus, managementul City Mall a fost preluat de compania Coldwell Banker Affiliates.

City Mall se afla in proprietatea fondului de investitii APN/UKA European Retail Trust, prin compania Victoria Holding, administratorul direct al mall-ului. Fondul australian a devenit noul proprietar City Mall in toamna anului 2006, in urma achizitionarii partilor sociale ale Victoria Holding, tranzactia fiind estimata la 103,5 milioane de euro.

Proiectul are o suprafata totala de 38.000 mp, dintre care 1.000 mp sunt terase pentru public. Cladirea este structurata pe trei subsoluri, parter si 4 etaje, oferind o suprafata pentru inchiriat de 19.000 mp.Printre chiriasii mall-ului se numara: Killtec, Stone Creek, Kenvelo, Sprider, Benvenuti, Lotto, Triumph, Jolidon, TinaR , Laser Maxx, KFC, Springtime, Burger King si Costa Cofee.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri