Desi piata imobiliara americana inca se lupta cu efectele crizei, proprietatile de lux sunt inca la mare cautare. Un miliardar rus a achizitionat o locuinta in Silicon Valley pentru nu mai putin de 100 milioane dolari, informeaza Yahoo Finance.
Miliardarul Yuri Milner, unul dintre principalii investitori ai Facebook si Groupon, a cumparat superba vila de 2700 metri patrati in zona Los Altos Hills din California. Achizitia reprezinta un pret record in Statele Unite ale Americii pentru o locuinta destinata unei singure familii, scrie The Wall Street Journal.

O tranzactie imobiliara cu o valoare asemanatoare este cea incheiata intre Donald Trump si miliardarul rus Dimitry Rybolovlev. Trump i-a vandut acestuia din urma locuinta sa din Palm Beach in 2008 pentru aproximativ 100 milioane de dolari. La vremea respectiva, Trump declara ca aceasta este cea mai scumpa vanzare a unei locuinte din istoria Statelor Unite.

Yuri Milner, in varsta de 49 de ani, este fondatorul firmei de investitii in aplicatii pe Internet Digital Sky Technologies si presedintele grupului Mail.ru. Purtatorul de cuvant al miliardarului a declarat pentru presa internationala ca Milner nu intentioneaza sa se mute in noua resedinta, fara a oferi detalii suplimentare.

Proprietatea dispune de o sala de bal, un centru de supraveghere video, o crama, sala de fitness, spa si mai multe piscine, atat in interior, cat si la exterior.

Vanzarea acestei locuinte pune in umbra tranzactia de 50 de milioane de dolari pentru celebrul conac Le Belvedere din Bel Air de anul trecut, potrivit declaratiilor facute de Betty Graham, presedintele Coldwell Banker Previews International. Graham a adaugat ca numarul proprietatilor vandute cu sume de peste 20 de milioane de dolari anul trecut in Los Angeles s-a triplat fata de 2009. Potrivit presedintei, acesta este primul semn ca piata imobiliara pe segmentul de lux a inceput sa prinda puteri.

Sursa foto: www.newsflashr.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri