Miliardarul Dinu Patriciu a numit-o pe Ioana Momiceanu, fosta sefa a consultantului imobiliar BNP Paribas Real Estate, in functia de head of asset management pentru portofoliul din Romania al companiei Dinu Patriciu Global Properties (DPGP).
Ioana Moniceanu are peste 17 ani de experienta in business-ul imobiliar cu proprietati de birouri si comerciale si este membru al consiliului de administratie al Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) din Romania.

Anterior, ea a creat si a condus doua companii in Romania: Jones Lang LaSalle (JLL) in 1995 si franciza CB Richard Ellis (CBRE) in 2001. In urmatorii 7 ani, intre 2001 si 2008, Momiceanu a fost directorul general al CBRE. Intre 2008 si 2010, ea detinut functia de CEO al BNP Paribas Real Estate Romania.

Pana in prezent, Momiceanu a oferit consultanta in vanzarea si achizitia a peste 100.000 mp de spatii de birouri si comerciale catre/de catre ocupanti internationali. Ioana Momiceanu, unul din cei mai experimentati consultanti din piata imobiliara, a parasit compania BNP Paribas Real Estate la sfarsitul anului trecut, ea fiind inlocuita la conducerea companiei de Edit Vesser, cea care coordonat lansarea biroului Colliers Romania, in anul 1995.

“Ioana este responsabila cu asset managementul activelor din portofoliul romanesc, inclusiv property management, inchirierea, raportarea, si implementarea sistemelor de cost control. In plus, va revizui si analiza aspectele comerciale ale oportunitatilor de investitie si dezvoltare ce vor fi luate in considerare", a declarat David Hayward, director general al DPGS Bucuresti.

Portofoliul Dinu Patriciu Global Properties (DPGP) totalizeaza active de aproximativ 1,3 miliarde de euro si a fost format din patru portofolii distincte: portfoliul Astra, impreuna cu Fabian Romania Limited, Deutsche Land PLC si Rutley European Property Limited.

Aproximativ 60% din portofoliul de proprietati se afla in Germania, 30% in Romania si 10% in alte 4 tari europene. Portofoliul DPGP este format din 124 de proprietati de mai multe tipuri, cu pondere principala cladiri de birouri si spatii comerciale. Cele mai importante proprietati din Romania sunt The Lakeview, Romana Offices, Cubic Center, Banu Antonache Offices, Cascade Offices si Baneasa Business Center.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri