Preturile cerute pentru case si vile au continuat sa scada in primul trimestru, atat in Bucuresti cat si in majoritatea celorlalte mari orase din tara, cea mai mare scadere fiind inregistrata la Constanta, arata un studiu realizat de portalul imobiliare.ro.
„Pe segmentul case-vile, cea mai mare scadere de pret, de -7,2%, a fost inregistrata la Constanta, in timp ce singurul oras unde putem vorbi de o crestere a pretului cerut este Brasovul. Cererea pentru case si vile nu a revenit la un nivel care sa asigure stabilitatea pe piata, desi prin prisma pretului, in localitatile din vecinatatea marilor orase, casele pot reprezenta o alternativa la oferta de apartamente noi”, a declarat Adrian Erimescu, director general imobiliare.ro.

Analiza portalului a luat in calcul anunturile care vizeaza vanzarea caselor si vilelor construite dupa 1990 scoase la vanzare in Bucuresti, Ilfov, Timis, Brasov, Iasi, Cluj si Constanta.

In Bucuresti si Ilfov, pretul solicitat pentru casele si vilele construite dupa 1990 din Capitala a scazut cu 3,7% fata de finalul ultimului trimestrului din 2010, coborand pana la valoarea de 1.367 euro/mp .

In prezent, pretul mediu cerut pentru o vila noua cu o suprafata de 120 mp utili din Bucuresti este de aproximativ 164.000 de euro.

“Mai ieftine sunt proprietatile similare din localitatile invecinate Capitalei. In Rosu, spre exemplu, o vila finalizata in 2010, cu cinci camere si o suprafata utila de 180 mp, este scoasa la vanzare la pretul de 110.000 de euro, concurand cu oferta de apartamente noi mari, cu trei si patru camere”, spun cei de la imobiliare.ro.

Pe de alta parte, Brasovul este singurul mare oras in care casele si vilele s-au scumpit in medie cu 4% in primul trimestru. Pretul mediu solicitat este de 971 euro/mp util, ceea ce face ca pretul unei vile de 120 mp sa fie de 116.000 de euro.

La polul opus se afla orasul Constanta, unde pretul mediu solicitat pentru casele noi a ajuns, in primul trimestru, la valoarea de 1.007 euro/mp util, cu 7,2% mai putin decat la finalul anului trecut. In prezent, pentru o vila cu o suprafata medie de 120 mp, proprietarul cere 120.840 euro, fata de anul trecut, cand pretul solicitat pentru acelasi tip de proprietate depasea 130.000 de euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri