Proiectul a fost ales dintr-un total de 35 de proiecte admise in concurs, alte 13 proiecte au fost respinse, iar patru au fost decalificate.

Arhitecta Ambra Fabi, impreuna cu echipa formata din arhitectii Simona Dirvariu, o romanca, si Carole Lenoble vor fi invitati de catre promotor la procedura de negociere, fara publicarea prealabila a unui anunt de participare, in vederea atribuirii contractului de servicii de proiectare pentru „Amenajare spatiului suprateran Parcaj Universitate: Proiect Tehnic”.

Decizia juriului este obligatorie pentru Primarie, se arata in anuntul producatorului de caramizi Wienerberger, care sponsorizat concursul, alaturi de Uniunea Arhitectilor din Romania.

Concursul de solutii pentru amenajarea Pietei Universitatii a fost realizat de Ordinul Arhitectilor din Romania si filiala Bucuresti a acestuia si Primaria Municipiului Bucuresti, la sugestia OAR. Primaria va suporta costurile de implementare, precum si valoarea premiilor oferite. Reamenajearea Pietei Universitatii a fost gandita dupa demararea lucrarilor de excavatii in vederea constructiei uneia dintre cele mai mari parcari publice subterane din Romania.

Locul al doilea din concurs a fost ocupat de echipa arhitectului roman stabilit in Franta Radu Dragan. Echipa mai este formata din arhitectul Sandu Hangan, peisagistul Denis Targowla, inginerii Nathalie Cede si Martina Bordini (Light Cibles). Pe locul al treilea s-a clasat firma 4B Consultanta Arhitectura.

Citeste si:

Castigatorii concursului vor primi un premiu de 60.000 lei, echipa aflata pe locul al doilea 45.000 lei, iar echipa de pe locul al treilea, 35.000 lei.

„Solutia castigatoare propune o piata unitara in centrul careia e proiectata o insula exclusiv pietonala, inconjurata de spatii care ofera posibilitatea circulatiei carosabile. Aceasta insula este delimitata de o serie de corpuri de iluminat, iar in interiorul acesteia sunt amplasate cele patru statui. Astfel, se da o importanta maxima statuilor, subliniind memoria locului”, se arata in raportul juriului concursului.

Juriul a recomandat echipei castigatoare suplimentarea elementelor vegetale, in spiritul proiectului, in special prin vegetatie de talie inalta, cu precadere in vecinatatea Palatului Sutu, in concordanta cu plantatia din curtea palatului.