Proiectul cladirii Porsche Finance Group, cunoscuta sub numele de cladirea Porsche Bank, a fost gandit in asa fel incat prin pozitionare si design, de tip fluid, in semi-cerc, sa permita accesul luminii naturale, special pentru a corespunde nevoilor angajatilor companiei.
Cladirea Porsche Bank, in care isi desfasoara activitatea Porsche Finance Group, situata in Soseaua Pipera Tunari nr. 2, se afla in proprietatea Porsche Immobilien, compania dezvoltatoare a Grupului, si a fost construita in 2005 de o firma romaneasca. Cladirea se intinde pe o suprafata totala de 5.185 metri patrati distribuiti in mod egal pe cinci etaje, demisol si parter.

"Ne-am mutat in aceasta cladire in anul 2008. Ne plac mult pozitionarea si designul ei pentru ca a fost gandita ca o cladire fluida, in semi-cerc, construita special pentru a corespunde nevoilor noastre. Principalul avantaj este ca e o cladire foarte luminoasa, pentru ca lumina naturala nu este obstructionata de cladirile din jur. Transparenta pe care o comunicam clientilor nostri se transmite si prin birourile aerisite, cu geamuri largi, cu pereti si usi transparente", a declarat Alexander Philip-Nekolar, CEO al Porsche Finance Group.

Cati angajati lucreaza in sediu


Cladirea Porsche Bank a fost construita ulterior, ca o extindere a cladirii initiale, in care isi au sediul Porsche Romania si Porsche Inter Auto, ca urmare a dezvoltarii celor trei. Initial si Porsche Finance Group isi avea sediul tot in cladirea Porsche Romania. In aceasta cladire lucreaza cei aproximativ 140 angajati Porsche Finance Group.

Sediul companiei dispune de un numar de sapte sali de sedinte de diferite dimensiuni, distribuite pe fiecare dintre cele 5 etaje, dotate cu toate echipamentele tehnice (audio-video) necesare. Cantina, destinata tuturor angajatilor, se afla la demisol si ofera acestora meniuri variate, adaptate diferitelor perioade din an. Asa cum ne-a fost prezentata, cantina este un loc de socializare si relaxare, unde toti angajatii grupului Porsche, inclusiv CEO-ul Porsche Finance Group, iau masa in fiecare zi.

"Pentru noi a avea propriul sediu inseamna stabilitate. Aici ne petrecem o mare parte a timpului, deci a fost important pentru noi sa investim in calitatea vietii la locul de munca, printr-o cladire care sa ne faca sa venim la birou cu placere. In plus, acesta a fost proiectata pentru a corespunde nevoilor noastre si a ne oferi tot confortul de care avem nevoie", spune seful Porsche Finance Group.

Biroul directorului general


Biroul lui Alexander Philip-Nekolar se afla la etajul cinci si se intinde pe o suprafata de 118 metri patrati. Dupa cum il descrie insasi Alexander Philip-Nekolar, este "un birou luminos si primitor", cu o zona cu fotolii si o masuta de cafea. Usa biroului este si ea transparenta, si "sta, in cea mai mare parte a timpului, deschisa".

Fiind o companie care finanteaza achizitia de masini, a fost pusa la dispozitie pentru angajatii Porsche Finance Group si o parcare (langa showroom-urile Audi si WV), cu o capacitate de aproximativ 250 locuri, pe care acestia o impart cu Porsche Romania si Porsche Interauto. De asemenea, exista si 16 locuri de parcare pentru clienti si furnizori, sase locuri pentru directorii de divizie si alte 16 pentru sefii de departamente. Exista, de asemenea, 2 locuri pentru top management.

In prezent Porsche Bank AG este actionarul principal al Porsche Finance Group Romania, grup format din cinci companii: Porsche Leasing Romania, Porsche Bank Romania, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.

Porsche Finance Group Romania ofera produse de finantare si asigurare pentru marcile grupului Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, VW Autovehicule Comerciale, Porsche, precum si pentru marcile exclusiviste Bugatti, Bentley si Lamborghini, atat pentru autovehicule noi cat si second hand.

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.

Fotografii realizate de Mircea Dragos



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri