AFI Europe Romania a semnat primul contract de inchiriere din a treia cladire din proiectul de birouri AFI Park. Compania de IT Endava a inchiriat 40% din suprafata inchiriabila din cladirea de birouri AFI Park 3.

Contractul include inchirierea a patru etaje din cea de-a treia cladire din cadrul proiectului de birouri AFI Park, cu posibilitatea de extindere catre alte spatii, potrivit planurilor de dezvoltare ale Endava. Compania ocupa deja doua etaje in AFI Park 1, care vor fi relocate in cea de-a treia cladire in decembrie 2014, in timp ce isi va extinde activitatea pe doua etaje aditionale.

“Rezultatele pe care le avem in ceea ce priveste inchirierile, respectiv AFI Park 1, inchiriat in proportie de 100%, AFI Park 2, cu 96% din spatii inchiriate si recentul contract de pre-inchiriere pentru AFI Park 3 semnat cu Endava ne motiveaza sa demaram in primul trimestru al acestui an constructia a 27.000 de metri patrati aditionali de suprafata inchiriabila in AFI Park 4 si AFI Park 5”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Radu Grosu, delivery director pentru centrul de dezvoltare al Endava din Bucuresti a declarata ca Endava are in plan cresterea echipei din Bucuresti pana la 400 de persoane pana la finalul acestui an.

Endava este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, avand mai mult de 1.000 de angajati in sediile din Bucuresti, Cluj si Iasi. Endava ocupa primul loc intr-un top 20 firme de IT din Romania pentru care sa lucrezi, publicat recent de o revista de afaceri consacrata, si compania a anuntat ca planifica o crestere de 25% pe an a personalului din Romania in urmatorii doi ani. In acest moment, Endava are aproape 300 de angajati la Bucuresti, implicati in proiecte de dezvoltare software in principal pentru clienti din Marea Britanie si SUA din domenii cum ar fi cel bancar, plati electronice, media si publishing.

AFI Park beneficiaza de o cerere exceptionala pentru proiect, in special din partea companiilor din industria IT&C, intrucat cele doua etaje pe care Endava le va elibera in prima cladire ca urmare a relocarii au fost deja inchiriate catre companii din acest domeniu, ceea ce intareste pozitia complexului de hub IT&C. Una dintre aceste companii a inchiriat integral, de asemenea, si tot spatiul neocupat de la parterul cladirii AFI Park 1, insumand o suprafata totala de 3.000 de metri patrati.

AFI Europe opereaza in Romania din 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Proiectul se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 80.000 mp.

Adiacent, dar complet integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, AFI Europe Romania dezvolta in prezent AFI Park, cel mai nou si avansat parc de birouri de clasa A din Bucuresti. Parcul ofera spre inchiriere peste 60.000 mp de spatii de birouri (GLA), vizate in prezent de companii multinationale de IT&C. Prima cladire, AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila (GLA) de 12.200 mp, a fost finalizata pe 1 septembrie 2012 si este ocupata in proportie de 100%. In cea de-a doua cladire, AFI Park 2, spatiile pentru birouri au fost inchiriate in proportie de 100% catre Electronic Arts (dezvoltatorul jocurilor FIFA), iar in AFI Park 3, 40% din spatii sunt inchiriate de Endava. Cladirile vor fi livrate in aprilie si decembrie 2014. Fiecare cladire ofera 12.150 mp suprafara inchiriabila. Constructia ultimelor doua cladiri ale complexului, AFI Park 4 si AFI Park 5, cu o suprafata totala inchiriabila de 27.000 mp, va incepe in primul trimestru al acestui an.

Pe 3 octombrie 2013, AFI Europe Romania a inaugurat AFI Palace Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro.

Mai mult, AFI Europe va dezvolta in viitorul apropiat doua noi proiecte de retail: AFI Palace Arad, un parc de retail de 30.000 mp GLA, ce va fi construit in centrul orasului Arad pe un teren cu suprafata de 80.000 mp si AFI Palace B.Noi, un centru comercial de 36.000 mp GLA ce va fi construit in Bucurestii Noi din sectorul 1 al capitalei.

Pe segmentul cladirilor de birouri, AFI Europe va dezvolta AFI Business Park, un parc de birouri clasa A cuprinzand o suprafata de 50.000 mp GLA, ce va fi amplasat in imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott si a Palatului Parlamentului din sectorul 5 al capitalei. Proiectul de birouri va cuprinde spatii moderne, amplasate in 4 cladiri cu un regim de inaltime redus si o cladire turn de birouri, concentrate in jurul unei gradini interioare cu spatii verzi generoase.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri