Fondul de investitii APN/UKA European Retail Trust a achizitionat centrul comercial City Mall, pentru 103,5 milioane de euro, a anuntat compania Victoria Holding, fostul proprietar al centrului.
Australienii au preluat centrul comercial prin achizitionarea partilor sociale ale Victoria Holding. "Date fiind evolutia spectaculoasa a sectorului de retail si interesul deosebit al retailerilor internationali pentru piata romaneasca, consideram ca exista in acest moment o imensa oportunitate de intensificare a ofertei de retail", a aratat directorul companiei King Sturge in Rmania, Mark Mannering, informeaza NewsIn. King Sturge este o companie de consultanta si servicii imobiliare prezenta in Romania din 2005.

Rece, in cadrul City Mll a fost inaugurata zona de cinematografe City Cinema, care ofera 138 de locuri. In decembrie, in cadrul centrului comercial se va deschide un magazin din reteau Sprider, de 1500 de metri patrati.

Langa City Mall, in primavara viitoare, pe un teren de 3.000 de metri patrati, se vor finaliza lucrarile de construire a unei parcari de 1.000 de locuri, pe care Victoria Holding o construieste cu o investitie de circa 20 de milioane de euro. Constructia are o structura pe inaltime de subsol, parter, mezanin si 12 etaje. La subsolul, parterul si mezaninul constructiei vor functiona spatii comerciale. Cladirea va fi conectata la City Mall printr-o pasarela.

Anterior, City Mall a fost achizitionat de Victoria Holding in urma cu mai putin de un an, pentru 46 de milioane de euro, de la compania Jaguar Development. Aceastadin urma a achizitionat centrul comercial in 2004 de la compania Sirius Investitii. APN/UKA este un fond de investitii detinut de compania APN Funds Management Limited, din Australia. Fondul detine in Europa centrala si de sud circa 35 de centre comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri