Compania de investitii imobiliare Equest Balkan Properties a achizitionat parcul comercial Vitantis,din sudul Bucurestiului, cladirile de birouri Casa Mosilor si Otopeni,din centrul capitalei, pentru 33,8 milioane de euro,potrivit unui comunicat transmis miercuri bursei de la Londra.

Compania a achizitionat parcul comercial Vitantis, pentru 26,6 milioane de euro, in actiuni, precum cladirile de birouri si Casa Mosilor si Otopeni, pentru 7,35 milioane de euro, precizeaza comunicatul.

EBP a platit pentru parcul comercial Vitantis 26,6 milioane de euro, cu bani lichizi si cinci milioane prin acoperirea datoriilor companiei care controleaza proiectul. La finalizarea parcului comercial, acesta va costa aproximativ 48 de milioane de euro. Compania va acoperi 16,4 milioane de euro din aceasta suma cu un imprumut bancar. Compania se asteapta la un randament al investitiei de circa 9%.

Parcul comercial Vitantis este amplasat in zona de sud-est a Bucurestiului, intre doua cartiere care totalizeaza circa 650.000 de potentiali clienti. Parcul va cuprinde la finalizare circa 35.110 metri patrati de spatiu inchiriabil, suprafata pe care vor functiona trei mari magazine si un hypermarket cuo galerie comerciala de circa 70 de magazine.

Ansamblul comercial va cuprinde si un magazin de bricolaj de 9.370 de metri patrati care a fost inchiriat de Praktiker, doua magazine care totalizeaza 9.240 de metri patrati de spatiu inchiriabil, inchiriate de retele de furnizare de produse electrice si mobila si un hypermarket de 6.000 de metri patrati alaturi de care va functiona o galerie comerciala de circa 10.500 de metri patrati de spatiu inchiriabil. Lucrarile de constructie sunt estimate a se finaliza la sfarsitul lui 2008. Parcul va beneficia de o parcare de 825 de locuri.

Proiectul va fi ridicat pe un teren de 80.000 de metri patrati pe care se pot ridica circa 81.00 de metri patrati de spatiu construit. EBP are in vedere extinderea proiectului comercial, in viitor, potrivit informatiilor preluate de NewsIn.

Cladirea de birouri Casa Mosilor este amplasata in centrul Bucurestiului si totalizeaza 2.338 metri patrati de spatiu de birou, o parcare acoperita de zece locuri si una exterioara de pana la 20 de locuri. in prezent, intre ocupantii cladirii se numara Piraeus Bank (Romania) si SAP. Cladirea este inchiriata integral cu contracte care se deruleaza pana in 2010, pentru o chirie de aproximativ 16 euro pe metru patrat, pe luna. Astfel, pentru 2007, veniturile din chirii generate de cladire sunt estimate a se ridica la circa 530.000 de euro.

Cladirea de birouri Otopeni cuprinde circa 790 de metri patrati de spatiu de birou, este amplasata in nordul capitalei si este finalizata din 2001. intre ocupantii cladirii se numara UPS, ABC European Air & Sea Cargo Distribution, Cargo Partners si Arpiem Aviation Services. Potrivit estimarilor EBP, cladirea va produce in 2007 venituri de circa 124.500 de euro.

Equest Balkan Properties a achizitionat imobilele de la un consortiu austriac in a carui componenta intra Soravia Group si compania de investitii din cadrul grupului Strabag, IDAG. EBP a primit garantii referitoare la inchirierea integrala a celor doua cladiri pentru urmatorii doi ani. Pentru cele doua cladiri de birouri, compania estimeaza un randament initial de peste 8,6%.

Compania de investitii imobiliare comerciale in Europa de sud-est Equest Balcan Partners (EBP) a achizitionat recent in jur de zece hectare in parcul industrial Bucuresti Vest, pentru circa 5,4 milioane de euro, urmand sa investeasca inca 26 de milioane de euro in logistica.

In luna martie a acestui an, Equest Balcan Partners a achizitionat Moldova Mall, din Iasi, pentru 34,5 milioane de euro. De asemenea, in iunie, compania a anuntat achizitionarea pentru sapte milioane de euro a ansamblul de birouri unde isi are sediul Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti.

Equest Balkan Properties este o companie de investitii imobiliare care se concentreaza cu precadere asupra pietei din Europa de sud-est, in mod special asupra Romaniei si Bulgariei. Obiectivul sau principal sunt investitiile in proprietati comerciale si industriale din principalele orase din Bulgaria, Romania, Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Turcia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri