Analistii imobiliari ai companiei DTZ Echinox sustin ca in vestul Capitalei se remarca o dezvoltare ampla a parcurilor logistice, determinante fiind de autostrada Bucuresti Pitesti si de jonctiunile de la Carrefour, Ciorogarla si Bolintin.

Rodica Tarcavu, director al departamentului industrial al DTZ Echinox sustine ca exista deja proiecte mari de clasa A, care au fost ridicate la standarde europene pe amplasamente in zona de vest a Bucurestiului.

Reprezentantii DTZ spun ca printre cei intrati pe piata se numara Cefin Logistics Park cu 120.000 metri patrati construiti si Bucharest West cu 40.000 metri patrati la km 12.5 pe autostrada A1, respectiv Prologis Park Bucharest A1 cu 56.000 metri patrati si Mercury Logistics Park cu 25.000 metri patrati la km 23 al autostrazii, dar sunt asteptati si alti investitori mari.

"Chiria medie pentru spatiile in dezvoltarile numite mai sus este de 4.5 euro/mp/luna, tinand cont ca vorbim de suprafete de minim 2.500 metri patrati. Proiectele industriale se vor dezvolta in aceasta zona in etape si va mai dura probabil doi-trei ani cel putin pana vor fi complet finalizate. in prezent, asteptam si alti dezvoltatori sa construiasca parcuri logistice, insa de acum inainte competitia va fi mare, iar chiriile sunt pe o panta descendenta", mai spune reprezentanta departamentului industrial al DTZ Echinox.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri