Romanian Retail Development (RRD), un joint-venture format din Redevco Europe si EMCT Romania, va dezvolta in urmatorii cinci ani mai multe proiecte in tara, in urma unor investitii totale de peste 500 milioane euro.
Romanian Retail Development isi va incepe oficial activitatea la sfarsitul lunii septembrie si se va axa pe dezvoltarea unor proiecte cu suprafete cuprinse intre 25.000-100.000 metri patrati GLA in cateva dintre cele mai importante orase ale Romaniei. Volumul total al investitiilor prognozate pentru urmatorii cinci ani este de peste 500 milioane euro.

"In urma acestui parteneriat, putem combina experienta locala a EMCT, cu expertiza internationala a echipei Redevco. Acestea ne vor facilita accesul la cea mai buna cunoastere a pietei si ne vor permite sa cream proiecte de retail durabile si de succes, incorporand necesitatile si specificul pietei locale. Redevco are propriile departamente de design (Redevconcepts) si cercetare. Am ales EMCT ca partener datorita portofoliului impresionant pe care il prezinta in ceea ce priveste dezvoltarea proiectelor de retail real estate in Romania". a declarat directorul executiv al Redevco Europe, Jaap Gillis.

Intentia partenerilor este ca noua companie, RRD, sa dezvolte proiectele din portofoliul Redevco. Proiectele curente ale EMCT, Sun Plaza Bucuresti si Siret Plaza Galati vor fi dezvoltate in continuare de catre EMCT Romania.

Prezenta in 20 de tari din Europa, Redevco a inceput de anul trecut sa prospecteze piata imobiliara romaneasca, iar din ianuarie 2007 a deschis un birou la Bucuresti care va functiona acum ca birou de investitii al companiei. "Dezvoltarea pietei de real estate in Romania este exploziva. Faptul ca Romania are cel mai scazut procent de spatii in centre comerciale raportat la numarul de locuitori din Europa, demonstreaza foarte clar oportunitatile existente de a dezvolta centre comerciale la standarde inalte in aceasta piata noua a comunitatii europene", a adaugat directorul general al Redevco Europe, Jörg Bitzer.

EMCT Romania este prezenta pe piata romaneasca din 1998, fiind unul dintre cei mai mari dezvoltatori, cu un portofoliu important, ce include dezvoltarea de proiecte pentru Carrefour, Cora, Bricostore, Baumax, Mobexpert, Mediagalaxy. EMCT a investit pana in prezent peste 210 milioane euro in 186.000 metri patrati de proiecte de real estate finalizate. Mai mult, compania are peste 220 milioane euro investiti in mai mult de 383.000 metri patrati de proiecte aflate in curs de dezvoltare.

Redevco, parte a Cofra Holding, detine unul dintre cele mai mari portofolii de retail real estate din Europa. Compania este o prezenta activa in 20 de tari din Europa, dezvoltand si asigurand managementul unui portofoliu de proprietati de retail in locatii importante din cele mai mari orase din Europa. Acest portofoliu, ce include de asemenea si cladiri de birouri si centre logistice, este alcatuit in prezent din peste 1.000 de proprietati, cu o valoare estimata de circa 6,9 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri