Chiriile pentru spatiile industriale din Bucuresti se vor mentine in acest an la nivelul de anul trecut, respectiv 5-6,5 euro/mp/luna pentru proiectele finalizate si 4-5,5 euro/mp/luna pentru suprafetele preinchiriate, chiar daca cererea este inca peste oferta disponibila, potrivit companiei Regatta.
“Estimam ca nivelul chiriei pe piata spatiilor industriale se va mentine in valorile de la sfarsitul anului trecut, dar in functie de livrarile pe piata si de aparitia a noi proiecte este posibil ca el sa fluctueze", spun reprezentantii companiei de servicii imobiliare.

In vestul Bucurestiului, cea mai dezvoltata din punct de vedere al numarului de proiecte de acest tip construite, chiriile se situeaza in jurul valorii de sase euro pe metru patrat pe luna pentru spatiile deja construite, in timp ce pentru proiectele aflate in faza de proiect costul de preinchiere variaza intre 4,5 si 5 euro/mp/luna.

In medie, in aceasta zona cererea vizeaza suprafete intre 1.000 si 3.000 mp, iar solicitarile vin, in special, din partea companiilor de distributie si a celor cu activitati legate de mica productie - ambalaje, prelucrare primara, taiere profile termopan, PVC.

In nordul Bucurestiului, a doua zona ca preferinta pentru dezvoltatorii de proiecte industriale si pentru potentialii chiriasi, chiriile lunare variaza intre 6 si 6,5 euro/mp in cazul parcurilor finalizate si 5 - 5,5 euro/mp pentru spatiile in constructie.

Zona de Est ocupa, conform Regatta, pozitia a treia din punct de vedere al atractivitatii pe segmentul industrial.

"In aceasta zona au fost achizitionate suprafete foarte mari de teren de catre companii cu prezenta importanta pe piata si fonduri de investitii. Asteptam ca proiectele din acest perimetru sa fie incepute pe parcursul anului 2008", spun specialistii Regatta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri