Dezvoltatorul Atrium Centers a inceput lucrarile de contructie la prima sa investitie din Romania, Atrium Center Arad, jumatate fiind deja inchiriat.
Proiectul, unul din cele sapte mall-uri din Arad, va fi finalizat in luna septembrie 2009, iar suma alocata pentru dezvoltare se ridica la 72 milioane de euro, banca finantatoare fiind MKB Romexterra Bank. Din suprafata totala construita de aproximativ 70.000 metri patrati, circa 30.000 mp reprezinta suprafata totala inchiriabila, proiectul fiind dezvoltat pe trei etaje.

Compania are semnate contracte de inchiriere pentru jumatate din suprafata de 30.000 de metri patrati. Printre chiriasi se numara magazinele Billa, Sephora, Mark& Spencer, Reserved, Cropptown, Diverta, Bamboo, Meli Melo, Benvenuti, Gatta, Miniblu, Optiblu, Steilmann, Adidas, Gentil, Leonardo, Inmedio, Centrofarm, MOA, Orsay, Motivi, Bigotti si Office Shoes.

Pe langa proiectul din Arad, din portofoliul Atrium Centers mai face parte si Atrium Center Cluj, cu o suprafata total inchiriabila (GLA) de 31.500 metri patrati, ce va fi deschis in primul trimestru din anul 2009. Alte doua proiecte mai sunt Atrium Center Baia Mare, cu 35.000 metri patrati suprafata inchiriabila, ce va fi inaugurat in anul 2009 si Atrium Center Satu Mare, cu un GLA de 27.500 metri patrati, ultimul proiect anuntat, ce urmeaza a fi finalizat tot in 2009. Valoarea totala a investitiilor in aceste patru proiecte depaseste 300 milioane de euro.

„Deocamdata, nu suntem interesati sa vindem. Din contra, avem in plan alte patru sau cinci achizitii de terenuri din Romania si urmarim, in principal, terenurile pozitionate central”, a declarat Adina Calinescu (foto), Country Manager Atrium Centers.

De asemenea, compania a desemnat antreprenorul general pentru centrul comercial din Arad, respectiv compania de constructii maghiara Arcadom. „ Dupa o lunga perioada de licitatii, la care au participat atat companii romanesti, cat si companii din tarile invecinate si din Europa de Est, am ales Arcadom. Orasul Arad a fost ales pentru ca aici exista o dezvoltare uluitoare, iar locatia proiectului este cea mai buna din cele patru proiecte pe care le dezvoltam in Romania”, a spus Michael Israeli, Managing Partner Atrium Centers.

Din portofoliul detinut de Arcadom in Romania, mai fac parte si Polus Center Cluj si Polus Center Constanta.

„Avem peste 800 milioane de euro investiti deja in 53 de constructii din Centrul si Estul Europei. Compania a fost infiintata in anul 1928 si are, in prezent, 700 de angajati directi”, a declarat Allan Munro-Faure, reprezentatul Dawnay, Day Pann Terra, companie afiliata a Dawnay, Day Group.

Atrium Center Arad va avea sase competitori, intrucat alte proiecte sunt in dezvoltare.

Cea mai mare investitie apartine companiei Delta, care va aloca 300 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect numit North Gate Park, situat in nordul Aradului. Compania RED va construi in vestul orasului, in imediata apropiere a Zonei Industriale Vest, centrul comercial Armonia, iar in sud va fi construit Ice Plaza, avand ca beneficiar Ice Property SRL. In mijlocul Aradului, in zona IMAR va fi Arad Palace, un proiect dezvoltat de Africa-Israel Investments. Alte doua proiecte asteptate sunt Tiago Mall, dezvoltat de Mivan si centrul comercial Mercury.

„In imediata apropiere, avem deja investitii in circa 1.500 de apartamente, iar in curand, urmeaza investitii in alte 2.200 de locuinte, ce se vor construi tot in aceasta zona. Pe langa acestea, Aradul a inregistrat in anul 2007 o crestere economica de 14%, ocupand pozitia a cincea la nivelul PIB-ului national si locul al doilea la cresterea PIB-ului, dupa Bucuresti si Ilfov”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Proiectele Atrium Centers sunt implementate in colaborare cu Cushman&Wakefield, agentia de leasing pentru Cluj si Baia Mare, DTZ Echinox, agentia de leasing pentru Arad, Linklaters, consilier legal, SC Aquincum Invest SRL, companie de project management al Casiopeea Group si Arhimar, design arhitectural.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri