Fondul de investitii Dawnay Day Carpathian a preluat de la Dawnay Day PanTerra participatia de 75% detinuta la Atrium Centers Management, care dezvolta in Romania patru centre comerciale si isi va schimba numele in Carpathian plc, pentru a evita confuziile cu entitatea pusa sub administare speciala, a anuntat compania.
„Tot ce Atrium Centers a planificat in Romania ramane neschimbat, nu vor exista nici un fel de intarzieri ale proiectelor, iar de probleme in ceea ce priveste finantarile companiei nici nu poate fi vorba. In Romania, lucrurile stau exact ca in data de 16 mai 2007, cand ne-am anuntat prezenta si planurile pentru aceasta tara”, ne-a explicat Adina Calinescu (foto), Country Manager al Atrium Centers.

Dawnay Day PanTerra a fost consultant al Dawnay Day Carpathian, dar contractul a incetat in momentul in care grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay, Day Group a fost pus sub administrare speciala, pe 14 iulie 2008.

Dawnay Day PanTerra s-a dizolvat, iar Carpathian Asset Management Limited este compania care va inlocui Dawnay Day PanTerra, fiind condusa de Paul Rogers si Massimo Marcovechio. Carpathian Asset Management Limited nu detine actiuni in cadrul Dawnay Day Group.

„Dawnay Day Carpathian nu a avut nici un fel de probleme, situatia sa fiind total independenta de cea a Dawnay, Day Group. Actiunile Dawnay Day Carpathian sunt cotate pe piata investitiilor alternative din cadrul Bursei de Valori din Londra, unde se poate vedea zilnic situatia fondului”, a adaugat Adina Calinescu.

Atrium Centers dezvolta, in prezent, patru proiecte in Romania, localizate in Arad, Baia Mare, Cluj-Napoca si Satu Mare, centrele comerciale totalizand circa 300.000 de metri patrati.

In urma cu aproximativ trei luni, dezvoltatorul a inceput lucrarile de constructie la mall-ul Atrium Center Cluj, pentru care a estimat investitii de 87 milioane de euro, data finalizarii find al al doilea semestru din 2009. In ceea ce priveste proiectul dezvoltat la Arad, ce reprezinta o investitie de 75 milioane de euro, avand termen de finalizare al patrulea trimestru al anului 2009, contractul cu general constructorul a fost deja semnat.

Proiectele dezvoltate de Atrium Centers au ca actionar majoritar Dawnay Day Carpathian, devenit acum Carpathian si nu sunt afectate de schimbarile care se deruleaza intr-o companie care nu are legaturi de nici o natura cu proiectele Atrium Centers, a precizat compania intr-un comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri