Desi specialistii estimau o vara linistita pentru piata imobiliara, tranzactiile fiind asteptate abia in toamna, la sfarsitul saptamanii trecute, un grup de fonduri de investitii, reprezentate in Romania de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a vandut o cladire de birouri, pentru 40 milioane de euro companiei de investitii imobiliare Eurobank Real Estate Investment.
Casa de avocatura Biris Goran a asistat vanzatorii, un grup de fonduri de investitii, reprezentate in Romania de Ioannis Papalekas, un om de afaceri din Grecia extrem de discret, la vanzarea a doua cladiri de birouri, una catre Eurobank REIC, tranzactie de 40 milioane de euro si cealalta catre RREEF, tranzactie de 60 milioane de euro.

“La tranzactia cu Eurobank Properties REIC s-a lucrat timp de 12 luni si au fost implicati trei avocati. Cladirea este situata in nordul Bucurestiului, are sapte etaje si aproximativ 23.000 metri patrati”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Biris Goran. Potrivit acestora, negocierile s-au purtat direct cu Eurobank Properties REIC, iar motivele alegerii acestui cumparator raman confidentiale.

Vanzarea catre RREEF a cladirii de birouri in valoare de 60 milioane de euro reprezinta finalizarea partiala a intelegerii contractuale semnata in mai 2008, cu o valoare totala de peste 340 milioane euro, se arata in comunicatul casei de avocatura.

Horatiu Florescu, vicepresedintele companiei de consultanta imobiliara Colliers, este de parere ca, in luna august, sunt multi care nu iau decizii concrete, insa cei care au inceput sa se uite la piata in luna martie, vor semna in aceasta vara.

„Chiar daca in lunile iulie-august sunt multe decizii intarziate, tot vor fi semnate aproximativ 9-10 tranzactii, insa tranzactii mari, de 150-300 milioane de euro, am putea vedea la sfarsitul anului 2009 - inceputul anului 2010, fiind reprezentate de cladirile cu predare in anul 2009”, ne-a explicat Florescu.

Casa de avocatura Biris Goran anuntase in urma cu trei luni ca un grup de oameni de afaceri din Grecia si Marea Britanie a vandut ansamblul rezidential Upground si doua imobile de birouri companiei RREEF Real Estate, parte a grupului german Deutsche Bank , pentru 340 milioane euro, tranzactia fiind cea mai mare de pe piata locala.

Proiectul Upground este amplasat in zona bulevardului Barbu Vacarescu si cuprinde doua blocuri cu 16 etaje, totalizand 600 de apartamente ce vor fi livrate la sfarsitul anului 2009 si 100.000 mp de spatii de birouri.

„Potrivit termenilor tranzactiei, Ioannis Papalekas, dezvoltatorul proiectului si reprezentantul vanzatorului, va participa la cumparare ca partener al RREEF cu 22%", comunica in luna mai firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a asistat atunci cumparatorul la realizarea tranzactiei.

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas este cunoscut ca fiind unul dintre actionarii Jaguar Development, companie care a dezvoltat si centrul comercial City Mall din sudul Bucurestiului, pe care l-a vandut in urma cu doi ani.

RREEF Real Estate detine active de peste 48,9 miliarde de euro in intreaga lume, iar in Romania este implicata impreuna cu dezvoltatorul polonez GTC in constructia a doua proiecte rezidentiale in Bucuresti, Rose Garden si Felicity, ce vor totaliza peste 200.000 metri patrati de spatiu construit.

O alta cladire care isi asteapta cumparator fiind evaluata tot la 40 milioane de euro este Premium Plaza, situata in Piata Victoriei. Imobilul are o suprafata inchiriabila de peste 8.000 mp, desfasurati pe 16 niveluri si este dezvoltata de compania Premiumred, divizia de dezvoltari imobiliare a Investkredit din cadrul grupului Volksbank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri